CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Andreu i Rubén Llibertat! Manifest del Grup de suport de les Terres de l’Ebre i adhesions

Dijous, 7 juny, 2012

logo

Solidaritat amb els jóvens empresonats
Andreu i Rubèn llibertat!

En som moltes per protestar, Andreu i Rubèn no estan sols, i a ells donem el nostre suport, la nostra solidaritat, la nostra estima i la nostra enèrgica lluita per exigir la seua llibertat.

Dimecres 30 de maig Andreu i Rubèn van ser injustament empresonats per participar en un piquet de la vaga general del dia 29 de març de 2012 i des d’aleshores se’ls ha negat la llibertat a l’espera de judici. No és necessari detindre ningú per prendre-li declaració ni tenir-lo empresonat; en canvi, a polítics i banquers corruptes i altres personatges “il·lustres”, condemnats per estafar diners públics, se’ls indulta, se’ls absolt, i estan en llibertat. Nosaltres ens preguntem, per què aquest doble raser?

Per què l’actual democràcia indulta l’exsecretari del Departament de Treball, Josep Maria Servitge, condemnat a 4 anys de presó per desviar fons de la Generalitat i al mateix temps la fiscalia catalana demana 36 anys de presó per a Laura, la sindicalista que ha passat 23 dies empresonada pels esdeveniments de la vaga a Barcelona?

Per què Fèlix Millet només va passar 13 dies a la presó per robar més de 3,3 M d’€ a la ciutadania?

Per què el govern espanyol indulta el banquer condemnat, Alfredo Sáenz, l’actual número dos del Banc de Santander, i empresona els jóvens Rubèn i Andreu?

Per què l’expresident de les Illes Balears, per tràfic d’influències, és condemnat a 6 anys de presó i està en llibertat? I Andreu i Rubèn que no han estat jutjats són empresonats?

Andreu i Rubèn i 132 persones més han estat detingudes a Catalunya des del 29 de març. Així és com Felip Puig, conseller d’Interior, pretén calmar els ànims, tancant a la presó i castigant, al més pur estil franquista, els jóvens que es manifesten en contra de les retallades que precaritzen la vida de la majoria de la gent, en contra del saqueig sistemàtic i sense escrúpols que patim de banquers i polítics, en contra de la destrucció de l’Educació i la Sanitat públiques, la degradació continuada de les condicions laborals i dels serveis socials que tant havien costat d’aconseguir.

Això és el què hi ha. Els governants tenen més interès a fer callar les veus crítiques que lluiten que a buscar solucions reals a la situació social i econòmica que estem vivint.

Aquesta vegada ens ha tocat de prop, han empresonat Andreu, fill de Tortosa, per això, davant d’aquesta injustícia, demanem a la societat de les Terres de l’Ebre que exigeixe l’immediat alliberament d’Andreu i de Rubèn.

Andreu, Rubèn, molts ànims i molta força per a vosaltres i també per a les 132 persones represaliades, per a les famílies, per a les amigues i per a les companyes de lluita.

Grup de suport de les Terres de l’Ebre

Adhesions: Casal Popular Panxampla, Jóvens de les Terres de l’Ebre, Maulets, Acampada de Tortosa 15M, Centre Social “Lo Maset”, Gralles i Tabals de Jesús, UGT, USTEC, CGT, COS, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Associació Cultural Soldevila, EUiA, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Alerta Solidària, La jota a la plaça, Natural Band, CCOO…

Més informació a http://andreullibertat.wordpress.com/

- Roda de premsa presentació del grup de suport de les Terres de l’Ebre

http://andreullibertat.wordpress.com/2012/06/05/roda-de-premsa-presentacio-del-grup-de-suport-de-les-terres-de-lebre/