CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Anglada porta el seu discurs d’odi al cor de Barcelona protegit pels Mossos

Dimarts, 4 octubre, 2011

El líder feixista Josep Anglada pretén presentar-se com a candidat a les eleccions generals i, després de ridiculitzar els valors de la Declaració dels Drets Humans a Salt, Interior li permet realitzar un acte de campanya a Barcelona amb l'irònic lema de “Per la llibertat d'expressió de PxC”.


El míting xenòfob, celebrat aquest diumenge 2 d'octubre a les 12 del matí a la plaça de Sant Jaume, ha aplegat prop d'un centenar d'individus, entre els quals nombrosos nazi-skins. Anglada ha estat xiulat i escridassat per la gent que hi passava per i un reduït grup de simpatitzants antifeixistes que havien aconseguit accedir a la plaça. Els seguidors del dirigent de PxC han respòs voleiant banderes espanyoles i fent la salutació romana, i s'han produït enfrontaments verbals d'una banda a l'altra de la filera de mossos que protegien el grup racista.

Abans de les 11 del matí ja s'han concentrat unes 400 persones a la plaça Urquinaona per expressar el seu rebuig contra la presència del partit feixista a la ciutat. La manifestació, convocada a través de les xarxes socials, ha sortit a les 11.30 h i ha recorregut sense incidents el carrer de Trafalgar i el passeig de Lluís Companys, per recular en direcció a la plaça de Sant Jaume pel carrer Princesa. En arribar a la Via Laietana, però, s'ha trobat amb un desproporcionat cordó policial (ben bé una vintena de furgons) que dividia en dos l'avinguda, bloquejant l'accés al Barri Gòtic. Vista la situació, la marxa s'ha dirigit finalment al Forat de la Vergonya, on ha estat desconvocada.

Encapsulament i dos detinguts

Pels volts de la una, els Mossos d'Esquadra han encerclat una setantena de joves antifeixistes que pretenia dirigir-se de nou pel carrer de la Bòria a plaça de Sant Jaume, i hi han estat acorralats per un triple cordó policial durant més de dues hores. Agents antiavalots les han identificat i escorcollat, i s'han viscut moments de gran tensió dins i fora del cordó. Un home de mitjana edat, que presumptament havia “increpat” la policia (dient-los "covards") ha estat brutalment arrestat al mateix carrer, i dos mossos se l'han endut arrossegant-lo pels cabells. Un jove també ha estat detingut. Els Mossos han impedit el veïnat de la zona accedir als seus habitatges, mentre que un nombre cada cop major de persones arribaven per solidaritzar-se amb el grup assetjat. Han intentat fer arribar aigua a les persones retingudes, petició que ha estat reiteradament denegada per les agents, fins que algú s'ha atrevit a llençar dues ampolles per sobre del cordó. El bloqueig, finalment, s'ha aixecat a un quart de tres de la tarda.

Unitat Contra el Feixisme

A les sis de la tarda, Unitat Contra el Feixisme (UCF) ha coordinat una nova concentració de rebuig davant el Palau de la Generalitat. Aquesta plataforma ciutadana aplega diversos centenars de col·lectius i entitats de tot tipus (sindicals, polítiques, culturals, veïnals...) que han decidit comprometre's en la lluita contra el feixisme. Unes 300 persones han assistit a l'acte, on hi han parlamentat portaveus d'UCF i del teixit associatiu català, expressant la seva indignació davant la profanació d'un espai amb una càrrega històrica i cultural tan important; han assenyalat també el perill que comporta l'expansió del feixisme per a la convivència i les llibertats del país. Lluís Rabell, representant de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), ha advertit que l'autèntic perill radica en la banalització i la passivitat davant del discurs d'Anglada: “El feixisme no és una opinió, és un vòmit sagnant de la història”, ha afirmat. Per concloure l'acte s'ha realitzat una neteja simbòlica de la plaça, fregant-la amb lleixiu.

* Notícia extreta del Setmanari Directa

www.directa.cat/noticia/anglada-porta-el-seu-discurs-dodi-al-cor-de-barcelona-protegit-mossos

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció