CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aniversari d’Hiroshima i Nagashaki i 100 anys de revolta antimilitarista

Divendres, 31 juliol, 2009

El proper diumenge, 2 d’agost, a les 12hores, tindrà lloc Paraules per la Pau, la concentració amb què, cada primer diumenge de mes, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ocupa la plaça de la Font de Tarragona per crear un espai de pau i art contra la presència de vaixells de guerra al Port de Tarragona i la militarització de la societat.

En aquesta edició, el Paraules per la Pau rememorarà l’aniversari dels bombardejos atòmics a les ciutats d’Hiroshima i Nagashaki. Cada any, la població d’Hiroshima omple de fanalets de paper el riu Motoyasu per reconfortar les ànimes de les víctimes de l’holocaust atòmic i mantenir viva la memòria sobre els fets succeïts el 6 i 9 d’agost de 1945. Al Paraules per la Pau, realitzarem un taller de fanals amb què ens solidaritzarem amb la població japonesa i llançarem missatges de pau.

També, dedicarem unes paraules al centenari d’un altre esdeveniment històric: la revolta antimilitarista que va tenir lloc a Barcelona i altres ciutats catalanes entre el 25 de juliol i el 2 d’agost de 1909, coneguda com a Setmana Tràgica. En aquest Paraules per la Pau, llegirem textos d’en Pere Coromines dedicats a les mobilitzacions d’aquells dies i a la sagnant repressió posterior.

Convoca: Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau