CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Anuari Mèdia.cat: els silencis mediàtics del 2011

Dissabte, 29 setembre, 2012

L’ANUARI MÈDIA.CAT presenta quinze reportatges en profunditat sobre quinze temàtiques que durant l’any 2011 van ser silenciades pels mitjans de comunicació. És una iniciativa de l’observatori crític Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Escacc amb el suport del màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials de la UAB i del Col·legi de Periodistes de Catalunya.


- SIS BORBONS I CENTENARS DE MARIACHIS

XAVIER ALEGRET. La infanta Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles I, té un patrimoni de 4,5 milions en una SICAV que pràcticament no paga impostos.

- AGBAR, UNA GESTIÓ IL·LEGÍTIMA DE L’AIGUA

LAIA BALASCH. Una sentència afirma que no hi ha contracte de concessió que reguli la relació entre l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa que subministra l’aigua a la capital catalana.

- LES GUERRES DELS BANCS CATALANS

JOAN FARRÉS. Un informe de Setem denuncia que el Banc Sabadell, La Caixa, Bankia, Catalunya Caixa i Banca March financen i inverteixen en empreses de producció armamentística.

- CATALUNYA CAIXA PROMOU L’ESPECULACIÓ AMB ALIMENTS BÀSICS

MONTSE SANTOLINO / JORDI DE MIGUEL L’ONG. Veterinaris Sense Fronteres denuncia l’entitat d’estalvis per col.laborar en l’encariment mundial de productes de primera necessitat a través d’un dipòsit financer de risc.

- PROTESTES ECOLOGISTES CONTRA EL GASODUCTE DEL VALLÈS

ROGER TUGAS. La nova canonada que ha d’unir Martorell i Figueres per transportar gas natural a l’Europa central té un futur incert pels dubtes del govern francès sobre el projecte.

- UN PARC TEMÀTIC EN NOM DE DÉU

XAVIER GISPERT. La nova legislació turística i d’urbanisme del govern balear obre les portes de Mallorca a Tierra Santa, el primer complex d’oci catòlic a Europa.

- EL FRAU FISCAL COSTA A CADA CATALÀ 876 EUROS L’ANY

MARIA MANYOSA MASIP. El 71% de l’evasió tributària, que es calcula en uns 16.000 milions d’euros, es produeix entre les grans fortunes i corporacions empresarials.

- SENSE LLEIS PER ALS LOBBYS

VÍCTOR SAURA. L’Estat espanyol és un dels pocs països europeus que encara no tenen cap normativa perquè els grups d’interessos i l’acció política es relacionin de forma transparent.

- SENTÈNCIA CONTRA LA “POLÍTICA ANTISINDICAL” DE FORD

JOAN CANELA i BARRULL. Una resolució pionera del Tribunal Superior de Justícia valencià destapa les pràctiques de discriminació sindical continuada dins la multinacional automobilística.

- LES 27 LLEIS CATALANES EMPANTANEGADES AL CONSTITUCIONAL

BERNAT FERRER I FRIGOLA. L’Alt Tribunal espanyol té pendents de resoldre recursos d’inconstitucionalitat de fins a 16 lleis catalanes, 8 de valencianes i 3 de les Illes.

- LES TRAMPES DEL BURCA

NOURA AHARCHI AMGHAR. La Generalitat prohibirà el burca i el nicab als carrers de tot Catalunya a final del 2012 amb la futura Llei de Drets i Deures de la Ciutadania.

- CINC CASOS D’ÈXIT EN MEDIACIÓ SOCIAL

VERA GIRÓ CASTELL. La mediació com a resolució de conflictes ha reconduït l’any 2011 més de 2.400 disputes a la demarcació de Barcelona. L’àrea metropolitana és el territori on es registren més tensions socials, veïnals, generacionals i religioses. Destaquem cinc casos d’èxit arreu de Catalunya.

- PAÍS VALENCIÀ: UN MODEL EN VIA D’EXTINCIÓ

FRANCESC VIADEL. Els valencians continuen donant suport al PP malgrat els casos de corrupció i el balafiament. El clientelisme, la corrupció i el mal record dels governs del PSPV són factors que contribueixen a mantenir les majories de la dreta.

- LES RAONS DEL NO

ARIADNA CORTÉS. Gairebé un 50% de catalans votaria ‘no’ o s’abstindria en un referèndum sobre la independència, per motius identitaris i econòmics o perquè prefereixen un model federal per a l’Estat espanyol.

- ELS BALAÑÁ, TRES GENERACIONS DE DISCRECIÓ I NEGOCI

ALBERT BALANZÀ. El govern català, arran d’una esmena de CiU, haurà d’indemnitzar per llei els propietaris de la plaça Monumental pel final de l’activitat taurina.

Podeu accedir al contingut dels diferents reportatges anant a http://www.media.cat/anuari/