CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aplaçada la vaga indefinida a Suagiten SL (El Vendrell)

Diumenge, 2 desembre, 2012

Des de CGT Baix Penedès informem que després de l'Acte de Mediació realitzat el dijous dia 29 de novembre en els Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació de Tarragona, s'ha ajornat fins a les 0 hores del dijous dia 6 de desembre la Vaga Indefinida després d'arrencar informació com també els compromisos necessaris i fonamentals, a les diferents empreses, pels quals es va convocar la Vaga acordada per l'Assemblea de treballadors el passat dia 23.

Els compromisos són els que segueixen:

La representació de Saint-Gobain Cristalera SL manifesta que “serà OM MANUTENCIÓN S.L. el proveïdor que prestarà dits serveis a partir del pròxim 1 de gener de 2013”, serveis i funcions que venia desenvolupant Suagiten SL.

Compromís per part de OM MANUTENCIÓN S.L. de subrogar la totalitat de la plantilla conservant totes les garanties tant econòmiques, drets adquirits, així com contractuals. De la mateixa manera s'ha compromès a estudiar tots els contractes que es troben segons el parer del Comitè i dels diferents sindicats en Frau de Llei.

Dit això aclarir que dimecres que ve 5 de desembre es portarà a terme una altra mediació en la qual es tancaran definitivament els compromisos aconseguits transformant-los en acords, d'això dependrà que es dugui endavant o no la mobilització programada.

Cal assenyalar que res està tancat definitivament, per tant cal mantenir totes les alertes i estar amatents com fins a ara per a la lluita.

Recordar a totes les parts implicades en el conflicte les reivindicacions que es van acordar en Assemblea i que han motivat la convocatòria:

* Retirada de la baixada salarial.
* Recuperació del poder adquisitiu perdut a causa de la NO actualització de les taules salarials i altres conceptes retributius.

* Pel compliment dels acords per part de l'empresa.
* Transformació en indefinits els contractes fraudulents.

* Pel manteniment de tots els llocs de treball.

La suspensió del contracte tal com ha manifestat Saint-Gobain Cristalera SL no és altra que “la gran quantitat d'anomalies hagudes en el compliment del contracte” per part de Suagiten SL.

En cas de percebre alguna acció xantatgista per part de l'empresa així com indicis de mala fe, dolo, vici o coacció durant la negociació es procedirà a quantes accions legals corresponguin. Diem això perquè en l'acte de mediació s'han posat de manifest pretensions per part de Suagiten SL de recuperar el que ja s'havia advertit, que no era més que “mercadejar” amb els treballadors, treure un benefici de la seva pèrdua de drets, ha maifestat que no sap si tindrà diners per a pagar les nòmines d'aquest mes.

La vaga, de no arribar als acords necessaris, afectaria al servei de retirada de producció i logística, així com a la recepció de materials en els magatzems generals en Saint-Gobain Cristalera SL de L'Arboç (Baix Penedès) , dedicada a la fabricació de vidre pla i vidre per al sector de l'automòbil, empresa en la qual Suagiten SL. com subcontrata presta els esmentats serveis.

Els treballadors de Suagiten SL van decidir per una àmplia majoria del 90% a favor de la vaga indefinida i sense cap vot en contra, en les assemblees de treballadors efectuades divendres passat dia 23 de novembre.

Per part de CGT esperem que es resolgui com més aviat millor el conflicte en qüestió i que tot torni a la normalitat que correspon.

NOMÉS HI HA UN CAMÍ, DIGNITAT I LLUITA!!!

Salut

El Vendrell a 30 de novembre de 2012.

Federació Comarcal Baix Penedès de la CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció