CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

AQUEST DISSABTE 24 DE MARÇ, TOTS I TOTES PEL DRET PLE A L’HABITATGE

Dimecres, 21 març, 2007

“A l'Estat Espanyol, l'habitatge és el més car del món, tenint en compte els sous dels ciutadans. La nostra principal amenaça és l'especulació descontrolada amb un bé de primera necessitat com és l'habitatge. Això està provocant molts problemes que es tradueïxen en drames personals, familiars i col·lectius. Volem que això canviï.”


Amb aquest senzill i contundent paràgraf s'explica en la pàgina VdeVivienda (http://www.vdevivienda.net/), la raó primera i última de les espontànies, democràtiques, horitzontals, intergeneracionals, necessàries, raonables i transformadores mobilitzacions que des de fa un any s'estan produint en tot l'estat espanyol per a exigir que “l'habitatge és un dret, no un negoci”.
CGT assumeix i fa seva aquesta reivindicació i aquesta lluita, puix que forma part d'una lluita general per l'ampliació i aprofundiment dels drets socials, que han de ser reclamats, exigits i exercits en igualtat per tots i totes.
Per això CGT anima i convida a tota la ciutadania, a les persones assalariades, a la població immigrant (amb i sense papers), a joves i grans, ... que acudeixin aquest dissabte 24 d'Abril a les manifestacions i concentracions convocades en les diferents ciutats pel dret ple a accedir a un habitatge digne, en condicions econòmiques no subordinades als interessos del mercat financer i immobiliari.
És necessari destapar i denunciar l'especulació del sòl i del preu dels habitatges deguts a la corrupció generalitzada de la classe política, dels bancs, de les grans constructores i promotores, i exigir una reapropiació social, col·lectiva, ecològica i autogestionada del territori. Enfront de 3 milions d'habitatges buits, enfront de la generalitzada precarietat social i laboral, és un exercici necessari de saludable rebel·lia el cridar a l'estat i al capital, que amb la dignitat de les persones no es juga.

L'HABITATGES ÉS UN DRET, NO UN NEGOCI !

Secretaria d'Acció Social del Comitè Confederal de la CGT