CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aquest estiu, salvem el verd de Barcelona: a Ada Colau i la resta de regidores de Barcelona en Comú

Dimarts, 14 juliol, 2015

AQUEST ESTIU, SALVEM EL VERD DE BARCELONA

A ADA COLAU I LA RESTA DE REGIDORES DE BARCELONA EN COMÚ

El passat dia 30 de juny, el Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins ens vam reunir amb Janet Sanz, presidenta de l'institut i 4arta Tinent Alcaldessa. La presidenta ens va plantejar la necessitat de col·laborar i treballar juntes en la millora dels espais verds de la ciutat.

Acollint-nos a aquesta voluntat de col·laboració li vàrem plantejar un conjunt de mesures urgents i inajornables pel bon funcionament de Parcs i Jardins.

1- Contractació de personal eventual per cobrir les vacances de la plantilla

La necessitat més peremptòria amb la que ens trobem és la falta de personal per realitzar el manteniment del verd, que s’accentuà a l 'estiu amb els torns de vacances de la plantilla. La necessitat de feina que requereixen els parcs i jardins de la ciutat, agreujats per les onades de calor d’aquest estiu, està produint com a conseqüència la degradació i la pèrdua de les zones enjardinades i una alta mortalitat d'arbres i d’arbustos, fet que obligarà posteriorment, a futurs projectes de recuperació, amb un cost econòmic elevat.

Per cobrir aquesta necessitat de personal es disposa de capital en els pressupostos i es compta amb una bossa de treball per poder contractar personal eventual.

2- Jubilació immediata al complir els requisits. Contracte d'interinatge en finalitzar el contracte de relleu ( així s'evita l'amortització de la plantilla)

Una mostra de la voluntat restrictiva als drets fonamentals de les treballadores per part del Departament de RRHH, és la limitació que imposa a algunes companyes que compleixen tots els requisits que estipula la llei per accedir a la jubilació parcial, arribant gairebé fins a 5 mesos d’espera per poder acollir-se a dita jubilació. Així mateix, aquesta mesura restrictiva, retarda la contractació de relleu d'una altra persona.

Complir amb aquesta proposta, és només qüestió de voluntat política, donat que l'increment econòmic de la mateixa és irrisori i representa finalitzar amb una discriminació que fomenta un malestar entre les treballadores.

3- Reordenació de la direcció de RRHH: Cessament immediat del director i reorganització de tot el seu equip.

La seva gestió com a director de RRHH, ha esta plena de conflictes laborals, des de l'any 2006, a més de dur a terme una línia de treball repressora, autoritària i d’amiguismes.

Tot plegat, una gestió laboral i de recursos humans antagònica a la que representa les idees de l'actual govern municipal ( Barcelona en Comú )

La contractació mitjançant un sistema de lliure designació del Director de RRHH que es va realitzar de manera precipitada i amb una manca total de transparència, ja va ser refusada per l'actual Presidenta de l'Institut Janet Sanz en el Consell d'Administració a finals del mandat del govern municipal de CiU

4- Declaració de Barcelona ciutat lliure de glifosat

Malgrat la voluntat expressada per part de BCNenComú, de la prohibició de l'ús d'aquest pesticida, a dia d'avui es segueix fent servir en els carrers i les zones verdes de la ciutat d’amagatotis; sense informar a les veïnes, tal i com està establert.

5- Dignificació de les condicions laborals del personal en situació de formació dual.

Considerem de justícia que les persones que venen a realitzar una tasca productiva a través de la formació dual, se'ls recompensi econòmicament amb el que correspon per a la categoria de peó i no amb una beca de 375€ bruts al mes.

Adoptar aquesta mesura significaria acabar amb una doble escala salarial encoberta i així dignificar les condicions d'unes treballadores que venen a realitzar feines anàlogues a la resta de la plantilla.

6- Rescissió del contracte d'assessorament jurídic al gabinet Cuatrecasas

Una de les decisions "estrella" adoptades pel director de RRHH, va ser la contractació del gabinet Cuatrecasas per tractar els conflictes amb la plantilla. En tot moment s'ha negat al Comitè d'Empresa la informació de les condicions econòmiques d’aquesta contracta. És inadmissible que un condemnat per frau fiscal, segueixi treballant per l'Administració Pública.

Tal i com vam explicar a la Presidenta de l'Institut, n'hi ha moltes més mesures necessàries, però aquestes SIS, són les més urgents. Creiem, però, que la contractació de personal eventual per l'estiu, no es pot ajornar si no ens volem trobar amb una degradació important del verd públic.

DE VOSALTRES DEPÈN

SALUT!

Barcelona a 13 juliol 2015

CGT PARCS I JARDINS

http://malesherbes.blogspot.com.es/2015/07/aquest-estiu-salvem-el-verd-de-barcelona.html

Imatge previ al ple de l´ajuntament de Barcelona:
protesta CGT parcs jardins bcn previ al ple municipal de bcn

A Ada Colau i a la resta de les regidores de l’Ajuntament

Avui 14 de juliol, treballadores de Parcs i Jardins, hem assistit al #PleBCN per expressar directament a l'alcaldessa Ada Colau i a la resta de les regidores de l’Ajuntament de la necessitat immediata de contractar personal eventual per cobrir les vacances de la plantilla.

La necessitat més peremptòria amb la que ens trobem a Parcs i Jardins: és la falta de personal per realitzar el manteniment del verd, que s’accentua a l'estiu amb els torns de vacances de la plantilla. La necessitat de feina que requereixen els parcs i jardins de la ciutat, agreujats per les onades de calor d’aquest estiu, està produint com a conseqüència la degradació i la pèrdua de les zones enjardinades i una alta mortalitat d'arbres i d’arbustos, fet que obligarà posteriorment, a futurs projectes de recuperació, amb un cost econòmic elevat.

Per cobrir aquesta necessitat de personal es disposa de capital en els pressupostos i es compta amb una bossa de treball per poder contractar personal eventual, per tant és una qüestió de voluntat, de voluntat de salvar el verd públic.

http://malesherbes.blogspot.com.es/2015/07/a-ada-colau-i-la-resta-de-les-regidores.html

Més informació:
Carlos Bernal 637 220 276 delegat CGT Parcs i Jardins
Susanna Rofín 657 839 555 delegada CGT Parcs i Jardins

REUNIÓ AMB LA PRESIDENTA DEL INSTITUT MUNICIPAL DE PARCS I JARDINS
http://www.malesherbes.blogspot.com.es/2015/06/reunio-amb-la-presidenta-del-institut.html

MANIFEST EN DEFENSA DEL PATRIMONI VERD DE LA CIUTAT
http://favb.cat/node/634

Més informació:

- TWITTER CGT PARCS I JARDINS BCN

- WEB CGT PARCS I JARDINS BCN