CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ara més que mai cal lluitar al sector del telemàrqueting

Divendres, 2 març, 2012

Portem ja més de 25 anys de reformes laborals que perjudiquen a la classe treballadora. Des de 1984, govern darrere govern, independentment del seu color, han anat aplicant reformes que han suposat abaratiment de l'acomiadament, facilitats perquè les empreses apliquin unilateralment regulacions d'ocupació, i precarització de les condicions laborals a través de les empreses de treball temporal.

En realitat el nostre sector, el del telemàrqueting, és producte directe d'aquest empitjorament de les condicions laborals, atès que es nodreix de treballadors que a través d'un conveni amb uns sous molt baixos serveixen a les grans empreses per a donar serveis d'atenció al client de manera barata, amb facilitat d'acomiadament i sense necessitat que formi part de la plantilla matriu.

Des de CGT sempre hem explicat que la major reivindicació del nostre sector és que les nostres condicions laborals no siguin diferents dels treballadors de les empreses per a les quals treballem i que, en la seva major part, gaudeixen de condicions molt mes beneficioses, obtingudes, anys enrere.

Lamentablement els sindicats majoritaris del sector, CCOO i UGT, porten anys amb una lògica de desmobilització i creient que poden aconseguir alguna cosa sense mobilitzar als treballadors, aplicant en el sector del telemàrqueting el fracassat model de sindicalisme de concertació i signant acord després d'acord que perjudiquen a milers de treballadors.

Des de CGT sempre hem tingut clar que el telemàrqueting és un sector de lluita, que millorar les nostres condicions laborals no caurà del cel i que solament amb un cicle de mobilitzacions sostingut en el temps, que compti amb la participació, implicació i la il·lusió per canviar les coses dels treballadors del sector, pot canviar les nostres precàries condicions laborals.

En l'actualitat portem més de dos anys sense conveni, tenim una reforma laboral que ens posa les coses més complicades, però en realitat res ha canviat. Segueix sent necessària una gran mobilització que demostri als amos de les empreses de telemàrqueting que no ens poden tractar com escombraries, i que si volen guanyar diners han de millorar les condicions laborals dels seus treballadors.

Hem de seguir dient prou! i hem de demostrar que estem farts i que estem disposats a lluitar per a canviar les coses. Quan aconseguim que una majoria dels treballadors del sector s'impliquin en aquesta lluita, la patronal es veurà obligada a establir millores en les condicions laborals.

Res ha canviat, avui més que mai és necessària la lluita.

Coordinadora de Telemàrqueting de la CGT

www.cgt-telemarketing.es/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció