CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ARGENTINA: Una vegada més, ASSASSINS.

Dilluns, 25 octubre, 2010

No és la primera vegada que passa, així com tampoc és la primera vegada que les víctimes cauen del mateix costat. Carlos Fuentealba, docent assassinat a Neuquén en el 2007, o Darío Santillán i Maximiliano Kosteki, militants socials, assassinats en el 2002, són uns de tants casos que el sistema talla d'arrel la vida de lluitadors socials a Argentina.

Dijous passat 21 d'octubre va sortir de nou a escena el costat més salvatge del capitalisme per a assassinar al company Mariano Ferreira. En una manifestació de treballadores i treballadors terceritzats (subcontractats) acomiadats del Ferrocarril Roca, va intervenir una patota sindical de la Lista Verde de la Unión Ferroviaria amb armes de foc i van ferir de bala a tres treballadors/es. Un d'ells, Mariano Ferreira, de 23 anys, va morir a l'entrar a l'Hospital Argerich.

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de l'Estat Espanyol volem mostrar la nostra repulsa per aquest assassinat, el nostre missatge d'ànim i alè per a la seva família en aquests dramàtics moments i tot el nostre suport i solidaritat amb la lluita sindical i social del poble argentí.

En el cas de Mariano Ferreira la burocràcia sindical de la CGT Argentina, emparada pel govern nacional i els empresaris, assassinen als militants que lluiten i s'organitzen per a reclamar millors condicions de treball.

Els conflictes i les situacions de lluita es repeteixen en tots els punts del planeta, ja que l'atac del capitalisme no respecta res ni a ningú. Una manifestació de treballadors i treballadores per a reclamar la regularització de la seva precària situació laboral, en contra del propi sindicat, la Unión Ferroviaria (pertanyent a la CGT Argentina) és l'escenari dels fets.

D'un costat els treballadors i treballadores que li planten cara a la subcontractació i a la precarietat en els ferrocarrils. A l'altre costat, en una posició totalment enfrontada, la burocràcia sindical, el poder polític, els empresaris i la bala que li treu la vida a Mariano Ferreira.

Deixem les coses clares, en un costat les i els treballadors, a l'altre els assassins.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL CGT