Arrenca la campanya “Capitalisme és crisi” a Reus
Ahir 8 de novembre, a les 9 del matí, es va fer davant l’Oficina de Treball de la Generalitat a Reus, una roda de premsa per presentar la campanya “Capitalisme és crisi. Repartim la riquesa i el treball” que impulsa la coordinadora de l’Esquerra Independentista del Camp. Els col·lectius de l’Esquerra Independentista (Assemblea de Joves de Reus, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Casal Despertaferro, Maulets i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), conjuntament amb el sindicat CGT, impulsen aquesta campanya a Reus, que s’inicià ahir amb la roda de premsa i el repartiment d’unes octavetes a les persones aturades que hi havia a l’OTG. Durant la campanya es faran diversos actes de denúncia de la situació de crisi actual. El proper serà una xerrada el 2 de desembre sobre les reformes laborals i la situació actual dels sindicats i els i les treballadores. El plat fort, serà entorn a la manifestació anticapitalista del Primer de Maig a Tarragona.
Durant la roda de premsa, Joan Rosich, de la CGT, va comentar que els col·lectius que impulsem la campanya, ja “fa anys que estem denunciant la precarietat laboral, la discriminació de les persones immigrants i de la dona, les retallades socials, la privatització de serveis i, en la conjuntura de la crisi actual, això es fa més evident que mai”. En aquest sentit, la campanya es centra en la denúncia que el capitalisme significa crisi permanent i, no sols econòmica, sinó també social, medioambiental, humana...
A més, d’aquest fet, Joan Guiu, del Casal Despertaferro, també va comentar que la campanya es centrarà en denunciar les conseqüències de la crisi actual, “amb l’objectiu de conscienciar a les classes populars de la duresa de la situació en la qual estem immersos”. I també, “en dur a escala municipal les conseqüències d’aquesta crisi en temes que ja estem treballant com urbanisme, immigració, joventut, estudiantil...”.
En aquest sentit, els portaveus van assenyalar diferents projectes com les ARE, l’ampliació de sòl industrial, les més de 50.000 persones aturades al Camp, la sol·licitud de renovació de la Central Nuclear Vandellòs II, la “llei de la vergonya” per la deportació de les persones immigrants, el “Plan E”, o l’explotació laboral de persones vingudes de l’estranger per a fer obra pública a la ciutat, com diferents exemples que demostren que l’administració no està actuant en el bon camí per afrontar la situació de crisi actual.
També, van anunciar que el proper acte d’aquesta campanya serà una xerrada, el proper dimecres 2 de desembre a les 8 del vespre al Centre de Lectura, a càrrec de Desiderio Martín, del Gabinet d’Estudis Confederal de la CGT. Aquesta girarà entorn a les successives reformes laborals que s’han aprovat des de la Transició fins a l’actualitat, el que ha representat una retallada de drets dels i les treballadores, així com, l’actitud actual de sindicats i treballadores davant les conseqüències d’aquesta crisi, com ara, els ERO, les persones afectades per les hipoteques, la pobresa, la corrupció...
A més d’aquest proper acte, els col·lectius que impulsen la campanya, ja estan treballant per realitzar més activitats com ara taules d’informació, xerrades, exposicions, murals i contacte amb altres col·lectius de cara a la creació d’una plataforma local unitària per fer front a la crisi. De moment, ja estan treballant a nivell nacional amb la campanya “Que la crisi la paguin els rics” que aglutina les diferents plataformes locals.
També estan treballant un document sobre com fer front a la crisi des de la política municipal i diferents actes en el marc de la Diada del Primer de Maig, que culminaran amb la tradicional manifestació anticapitalista que es realitza cada any al vespre a Tarragona.
Notícia extreta de Pobleviu:
www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1368