CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Arrenca la campanya europea contra l’OTAN

Dimecres, 12 novembre, 2008

A principis d'octubre, una trobada amb més de 100 representants de diferents moviments europeus antiguerra, pacifistes i d'acció directa, a Stuttgart, Alemanya, va iniciar una campanya contra l'OTAN.

Aquesta aliança bèl·lica celebrarà el seu 60 aniversari en la seu del Parlament Europeu, Estrasburg, a principis d'abril de 2009.


Sobren motius per a rebutjar a l'OTAN. Les seves "intervencions humanitàries" en tot el planeta —com la sagnant ocupació d'Afganistan— i la seva ampliació fins a les mateixes fronteres de Rússia fan del món un lloc més perillós.

I és una obscenitat que els països de l'OTAN siguin responsables del 75% de l'enorme despesa militar mundial.

La nova campanya pretén estendre's per tota Europa, per a organitzar una protesta massiva davant la cimera de l'OTAN.

Les propostes consensuades en l'assemblea —amb un ambient molt unitari— inclouen una contracimera del 2 al 5 d'abril; accions de desobediència civil el 3 d'abril; i una gran manifestació, amb l'objectiu de bloquejar Estrasburg, el dissabte, 4 d'abril.

Representa tot un repte per als moviments, però també una valuosa oportunitat.

La massiva protesta contra el G8 a Gènova, en 2001, va animar al moviment anticapitalista de tota Europa. A l'unir els temes del militarisme i les prioritats socials, aquesta mobilització podria actuar avui com aglutinant dels moviments socials europeus davant la guerra i la crisi.

Així que, començant el 22-29 de novembre amb la campanya per la retirada de les tropes espanyoles d'Afganistan, i fins a abril de 2009, hem d'incorporar en la nostra agenda de treball l'oposició a l'OTAN i la crida: totes i tots a Estrasburg!

A Barcelona tenim manifestació contra l'ocupació d'Afganistan el dissabte 22 de novembre.

Plataforma Aturem la Guerra:

www.aturemlaguerra.org/


Crida acordada a Stuttgart el 5 d'octubre 2008

No a la guerra - No a l'OTAN

En ocasió del seixantè aniversari de l'organització militar de l'OTAN, fem una crida a totes les persones a venir a Estrasburg i Kehl, a l'abril de 2009, per a protestar contra les polítiques militars agressives i nuclears de l'OTAN, i afirmar la nostra visió d'un món just, lliure de la guerra.

L'OTAN és un obstacle cada vegada més gran per a aconseguir la pau mundial. Des del final de la Guerra Freda, l'OTAN s'ha reinventat a si mateixa com una eina per a l'acció militar de la "comunitat internacional", inclosa la promoció de l'anomenada "guerra contra el terror". En realitat es tracta d'un vehicle de l'ús de la força encapçalat per Estats Units amb bases militars en tots els continents, eludint a les Nacions Unides i el sistema de dret internacional, accelerant la militarització i augmentant la despesa en armament -els països de l'OTAN representen el 75% de les despeses militars mundials.

En aplicació d'un programa expansionista des de 1991, dissenyat per a arribar a interessos estratègics i recursos, l'OTAN ha lliurat la guerra en els Balcans, amb el pretext de l'anomenada "guerra humanitària", i ha lliurat set anys de brutal guerra a Afganistan, on empitjora la seva tràgica situació i on la guerra s'ha expandit a Pakistan. A Europa, l'OTAN està agreujant les tensions, alimentant la carrera d'armaments amb els anomenats "míssils de defensa", un enorme arsenal nuclear i una política de primer atac nuclear.

La política de la UE està cada vegada més vinculada a l'OTAN. L'actual potencial expansió de l'OTAN a Europa oriental i fins i tot més enllà, i les seves operacions "fora d'àrea" estan fent del món un lloc més perillós. El conflicte en el Caucas és una clara indicació d'aquests perills. Cada avanç de la frontera de l'OTAN augmenta la possibilitat de la guerra, inclòs l'ús d'armes nuclears.

Per a assolir el nostre objectiu d'un món en pau, rebutgem les respostes
militars a les crisis regionals i mundials, aquestes són part del problema no part de la solució. Ens neguem a viure sota el terror de les armes nuclears, i rebutgem una nova carrera d'armaments. Hem de reduir les despeses militars, dirigint aquests recursos a satisfer les necessitats humanes.

Hem de tancar totes les bases militars estrangeres. Ens oposem a totes les estructures militars utilitzades per a intervencions militars. Hem de democratitzar i desmilitarizar les relacions entre els pobles i establir noves formes de cooperació pacífica per a construir un món més segur i just.

Amb aquesta crida demanem la difusió d'aquest missatge entre el teu entorn i moviments socials, per a venir A Estrasburg i Kehl i fer d'aquest objectiu una realitat. Creiem que un món en pau és possible.

No a la guerra - No a l'OTAN.

Les activitats durant la protesta anti-OTAN inclouran una manifestació el dissabte 4 d'abril, una conferència internacional del dijous 2 d'abril al diumenge 5 d'abril, accions directes i de desobediència civil, i un campament internacional de resistència a partir del dimecres 1 d'abril, fins al diumenge 5 d'abril.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció