CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

[Article de Jordi Martí] 14 de febrer, l’ensenyament públic no es ven!

Dilluns, 11 febrer, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El 14 de febrer, s’ha convocat una vaga general a l’educació a Catalunya per tal que no tiri endavant la Llei d’Educació Catalana (LEC). La convocatòria inclou tots els sindicats de docents i tots els d’alumnes. I per això mateix, fa setmanes que el conseller d’Educació Maragall va de bòlid per aturar-la.

És aquesta una llei que continua la línia de privatitzacions i desmuntatge de l’estat del benestar que tan bé ha fet el tripartit postCiU. No s’hi utilitza la paraula “privatització” perquè entre totes i tots hem aconseguit que passi a tenir un sentit negatiu però sí que les relacions entre escola i empresa hi creixen, amb direccions allunyades de la docència i molt més poder de decisió que l’actual i desregularitzacions de les condicions de part del professorat a través de fundacions externes (tipus Pere Tarrés, per exemple).

El camí que marca la llei és ben clar i no va cap a Finlàndia (model mediàtic d’execel·lència) sinó cap a la Gran Bretanya, on pot haver-hi, per exemple, instituts amb mòduls educatius de nutrició particitats per empreses com McDonalds, les quals a banda de dotar econòmicament els centres i participar en la seva gestió es renten la cara i es doten de mà d’obra barata directament des de l’escola.

Per una llei que asseguri un mínim del 5,4% del PIB dedicat a educació (que és la mitjana dels països de l’OCDE), allunyat del 2,1% actual a Catalunya; contra l’externalització de serveis (des d’aules d’acollida i obertes fins a les mateixes direccions); per un ensenyament públic i de qualitat no sotmès a les normes del mercat; per una educació que no passi per la productivitat, que redueixi el màxim permès d’alumnes per classe a 25 i millori la dotació dels centres a tots els nivells; per la desaparició dels concerts amb les escoles privades i que aquestes es vagin incorporant paulatinament a la xarxa pública...

...El 14, cal sortir al carrer per no fer cap a la Gran Bretanya i encarar el camí finlandès... i anar molt més enllà.

Jordi Martí Font, membre de la Secció Sindical d'Ensenyament de la CGT del Camp

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció