CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Artur Mas continua amb la descapitalització dels béns públics

Dimecres, 6 juliol, 2011

Des de la Secció sindical de CGT de l'Hospital de Bellvitge denunciem el violent atac per part del Govern de CiU contra la Salut i la vida dels/les ciutadans/es de Catalunya, així com l'obscurantisme i els fets consumats d'aquest govern referent a les retallades en el Sector Sanitari, ja que no s'explica tot el que estan realitzant ni als treballadors ni als usuaris.

A l'agressió que venim denunciant des de principis d'abril, ara cal afegir la VENDA que Artur Mas vol fer d'un dels Hospitals de l'ICS, dels que, pel que sembla, Zapatero li ha regalat la titularitat a canvi del suport rebut per CiU en la Reforma de la negociació col·lectiva aprovada fa dues setmanes en el Congrés.

És incomprensible l'actitud del PSC, que a Madrid regala la titularitat dels Hospitals de l'ICS a CiU sabent que la destinació final que tindrà aquest regal serà: d'una banda la descapitalització dels béns públics, i d'altra banda col·laborant activament en una Privatització desgavellada de la Sanitat Pública a Catalunya. El PSC manté a Catalunya un discurs "anti-retallades" i anti-privatització, mentre els seus actes a Madrid van en direcció oposada.

El govern de CIU porta mesos prometent que l'atenció sanitària en les malalties greus estava garantida. Menteixen: fa 15 dies, després d'aprovar les retallades en el Parlament veiem que els Hospitals que atenen especialitats greus com "Codi Ictus" (dispositiu que permet tractar els Accidents Cervell vasculars amb rapidesa, doncs del temps que es trigui a atendre al malalt depèn la vida o les seqüeles que li quedin al pacient), passen de realitzar-se en 6 Hospitals a solament en 2. A Bellvitge, un dels Hospitals en els quals es concentrarà el Codi Ictus", les seves unitats de Neurologia i Neurocirurgia, es retallen en un 33%.

Així mateix, els Politraumatismes greus en els quals també és vital el temps que es trigui a atendre al malalt i d'això depèn la vida del pacient o la gravetat de les seqüeles, passen de ser atesos només en 6 centres, dels 10 centres en els quals s'atenien fins a ara. A Bellvitge, un dels Hospitals en els quals es va a concentrar l'atenció a aquesta especialitat, la unitat de Traumatologia d'aquest Hospital ha estat retallada des del passat 23 de Maig en un 50%.

El govern de CiU oculta l'abast de les retallades i posa en risc greu la vida i la salut dels ciutadans als quals en teoria ha de protegir.

Des de CGT aconsellem al govern de CiU i a tota la classe política que deixin de tibar la corda. La resposta ciutadana creix per dies, la lluita contra les retallades en Sanitat ja ha sortit dels Hospitals, ara som moltes i molts i estem pertot arreu. Denunciem també a la Direcció de l'Hospital de Bellvitge, que ha tingut a centenars de treballadors/es fins al 29 de juny, sense saber si renovaven el seu contracte laboral, demostrant inoperància i incapacitat per a gestionar l'Hospital, no obstant això demostren una capacitat extraordinària per a retirar sistemàticament els cartells informatius que posem els treballadors.

CGT aconsellem al Govern i als/les Parlamentaris/es: que baixin-se vostès els salaris, eliminin càrrecs inútils (endollats i llepaculs), volin en classe turista, vagin a treballar en transport públic, deixin els helicòpters per a rescatar als muntanyencs, no per a fugir de les protestes ciutadanes. Donin exemple de no violència i deixin d'agredir als/les ciutadans/es d'aquest país. Deixin de jugar amb la nostra paciència i amb la nostra salut.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge