CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assemblea afiliats/des de CGT Grup SEAT acorda no signar l’acord de l’ERO que accepta 201 acomiadaments

Dilluns, 16 desembre, 2013

Davant la finalització del període de consultes de l'ERO n º 2344/2013 amb el resultat d'acord per part de la majoria sindical en l'acceptació de 201 acomiadaments , des de les seccions sindicals de la CGT manifestem la nostra decisió , presa en Assemblea d'afiliats i afiliades , de no signar l'acord .

Encara que l'empresa ha realitzat alguns canvis en el transcurs de les negociacions , reduint el nombre d'afectats i recollint algunes de les reivindicacions assenyalades pels diversos sindicats , hi ha una sèrie d'arguments pels quals hem decidit no signar :

- No podem acceptar les causes econòmiques presentades per l'empresa en coherència amb la nostra anàlisi repetit l'entramat financer que el Grup Multinacional VW té a SEAT . El Grup internacional tindrà , aquest any 2013 , un nou rècord històric de produccions i beneficis , possiblement superant els 12.000 milions d '€ .

- Entenem que acceptar les causes econòmiques pot convertir-se en la avantsala de nous conflictes i decisions empresarials contra la plantilla . I més amb la incertesa que VW segueix generant davant la plantilla amb la no clarificació definitiva de la fabricació de nous models a la planta de Martorell .

- La decisió presa per l'empresa per reduir un suposat problema econòmic , per mitjà de l'eliminació de llocs de treball indirectes es contradiu amb l'important nombre de personal extern que es troba exercint tasques de caràcter tècnic i indirecte .

- L'empresa ha millorat les indemnitzacions que apareixien en les informacions inicials de l'expedient a proposta de la CGT , però no ha volgut en cap moment realitzar una igualació o millora a les categories més baixes , en pitjors condicions econòmiques per afrontar un futur social incert , després del seu acomiadament . Seat segueix sense voler informar dels sous reals dels directius i extra -conveni pel que ens temem que les diferències salarials d'aquests acomiadaments puguin ser molt desfavorables per les categories inferiors .

- La CGT podem compartir el menor trauma que significa que els finalment afectats siguin principalment persones amb més facilitats de connectar amb la jubilació . Però el que ha fet l'empresa és fer servir la Reforma Laboral del govern antiobrer del PP a la qual tots els sindicats respondre amb dos Vagues Generals i que ara s'apliquen de manera generalitzada .

Finalment volem assenyalar que els sindicats estem per potenciar la creació d'ocupació i millorar les condicions , no per signar acomiadaments , destruint el que hi ha. I més quan l'empresa juga amb nosaltres / es negant models i fent xantatge a tota la plantilla .

Atentament

Seccions Sindicals CGT GRUP SEAT

Acord d´acomiadament de 201 treballadors entre Patronal-CCOO-UGT a SEAT:

Més informació:

- WEB CGT SEAT MARTORELL

- TWITTER CGT SEAT

- TWITTER CGT SEAT COMPONENTS

- YOUTUBE CGT SEAT

- FACEBOOK CGT SEAT MARTORELL