CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assemblea d’Aturats de Terrassa: Contra l’atur i la precarietat, organitza’t i lluita!

Dimecres, 21 juliol, 2010

CONTRA L’ATUR I LA PRECARIETAT, SORTIM AL CARRER!!!

Aquest 21 de juliol, l’Assemblea d’Aturats de Terrassa, conjuntament amb l’Assemblea Popular de Terrassa, us convoquem a sortir al carrer a les 19,30h davant de l’Ajuntament de Terrassa, per tornar a denunciar la realitat de la crisi econòmica que vivim, amb unes xifres alarmants d’aturats a la comarca (més de 70000 persones), qüestionant de forma radical el caràcter democràtic de l’actual sistema polític.

L’Assemblea d’Aturats ja fa uns 6 mesos que funciona, articulant les demandes i les lluites dels aturats de Terrassa, d’una forma reivindicativa i assembleària, plantejant crítiques al sistema econòmic i rebutjant la vessant assistencialista. Des d’aquell 30 de Gener a Ca n’Anglada, diverses han estat les mobilitzacions, de forma singular o coordinada amb els col·lectius polítics de la ciutat a través de l’Assemblea Popular de Terrassa. Des de la participació a les mobilitzacions de l’1 de Març per reclamar drets socials per a tothom, actes públics a barris de la ciutat com el del 29 de Maig a Ca n’Anglada, la participació en l’organització del 1er de Maig Combatiu a Terrassa després d’anys on les mobilitzacions per aquestes dates semblaven més una festa que un dia de lluita, concentracions davant de l’Ajuntament, i finalment, la convocatòria de la manifestació pel 21 de Juliol a les 19.30h davant de l’Ajuntament de Terrassa fruit del procés de coordinació amb altres Assemblees d’Aturats com Badia del Vallès o Mollet del Vallès.

En el context actual, els treballadors cada dia perden els seus llocs de treball a causa de la fugida de capital cap a altres indrets on la mà d’obra i els costos de producció són més barats. Així, una gran massa de la població està sense feina, augmentant el perill d’exclusió social. Si els drets socials s’adquireixen en base al treball, el fet que una gran part de la població quedi exclosa d’aquesta relació, els drets socials queden al marge d’aquest ampli sector de la població.

D’altra banda, milers de joves amb poca o cap experiència laboral, veuen com el procés d’acumulació del capital dificultarà la seva capacitat a nivell de sous i condicions de treball. Aquesta situació pot empitjorar, amb els processos de privatització dels pocs serveis públics que queden, i amb retalls socials que posen en dubte les prestacions que estan sustentant a moltes famílies.

És un bon moment per començar a sortir al carrer per denunciar els responsables de la crisi i reivindicar els drets socials bàsics. Volem poder viure amb dignitat i defensar els nostres drets socials i econòmics davant la voracitat dels banquers i els empresaris. Per a tot això convoquem a totes i tots els terrassencs a sortir al carrer el 21 de Juliol a les 19.30h davant de l’Ajuntament de Terrassa.

Demandes de l’Assemblea Aturats:

- Transports i medicaments gratuïts pels aturats

- Menjadors populars I gratuïts

- Material escolar gratuït per fills d’aturats

- Exempció dels costos de llum, aigua i gas pels aturats

- Congelació hipoteques pels aturats.

CONTRA L’ATUR I LA PRECARIETAT! DIMECRES 21 JULIOL 19.30h RAVAL MONTSERRAT!

Assemblea Aturats Terrassa - Assemblea Popular de Terrassa