CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assemblea de treballadores dels serveis públics municipals de Barcelona el 16 de març: oferta pública i municipalització, ja!

Dilluns, 7 març, 2016

ASSEMBLEA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DELS SERVEIS PÚBLICS MUNICIPALS DE BARCELONA, EL DIMECRES 16 DE MARÇ AL CONVENT DE SANT AGUSTÍ (A les 5 de la tarda, entrada Plaça de l’Acadèmia, Sala Calidoscopi): OFERTA PÚBLICA I MUNICIPALITZACIÓ, JA !

Ningú en coneix la xifra exacta, però som al voltant de 30.000 les persones que treballem en la gestió i la prestació dels serveis públics municipals. Però d’aquests, només la meitat formen part de les plantilles del mateix Ajuntament o de les seves empreses, organismes, consorcis i fundacions públiques. La resta treballem per empreses contractistes i entitats de tot tipus que facturen a l’Administració Municipal o se’n beneficien de convenis i concessions administratives.

Del total dels diners que l’Ajuntament gasta en aquestes empreses i entitats i un cop descomptades les despeses directes de la prestació dels serveis, molt menys de la meitat arriba a les nòmines i les contribucions socials de les que treballen. Això vol dir d’una banda malbaratament escandalós de recursos públics i de l’altra precarietat laboral i salaris de misèria.

La gestió dels serveis municipals a través de contractistes, conveniats i concessionaris no és una bona gestió ni contribueix a alleugerir la càrrega fiscal que suportem totes les ciutadanes que paguem impostos. Només interessa a les empreses i entitats que han fet del seu accés privilegiat als decisors dels òrgans de contractació tota una forma de vida. Només interessa als que viuen de la corrupció.

Governs estatals, autonòmics i locals dirigits per corruptes han imposat la congelació i reducció de les plantilles directes de treballadores públiques i han mantingut milers en una injusta situació d’interinatge per justificar la desviació de més i més recursos públics a les seves empreses i entitats còmplices.

Va sent hora de dignificar la situació de totes les treballadores dels serveis públics municipals i portar-la cap a la igualtat de condicions i oportunitats.

Hi ha mecanismes per a la municipalització

El primer pas és acordar la subrogació dels contractes laborals del personal extern que presta els serveis municipals al venciment de cada adjudicació. Es pot fer aplicant el mecanisme de successió d’empresa.

L’efecte de l’aplicació d’aquest mecanisme és la incorporació a la plantilla municipal com personal laboral indefinit (equivalent a personal interí) del personal de l’empresa contractista dedicat directament a la prestació del servei, tret del personal directiu.

JA N’HI HA PROU D’ADJUDICAR BENEFICIS IL·LEGÍTIMS A UNES I PRECARIETAT A UNES ALTRES

FINALITZACIÓ DE TOTES LES ADJUDICACIONS, CONVENIS I CONCESSIONS DE PRESTACIÓ DE SERVEIS PÚBLICS AMB APLICACIÓ DE LA SUCCESSIÓ D’EMPRESA SOBRE ELS CONTRACTES DE LES TREBALLADORES AFECTADES

Aprovació de tota l’Oferta Pública d’Ocupació necessària per regularitzar la situació de les interines i laborals no fixes

Any rere any els responsables municipals d’abans i també els d’ara ens diuen que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat prohibeixen o limiten molt estrictament les places d’Oferta Pública que es poden convocar. No és una excusa vàlida, una administració democràtica ha de poder decidir com gestiona els seus propis recursos.

I encara que no fos així, el respecte dels drets fonamentals de les persones exigeix que no es minvin indefinidament els drets de les treballadores respecte d’altres que fan exactament les mateixes funcions en el context de la prestació dels serveis municipals barcelonins.

EXIGIM L’APROVACIÓ I LA CONVOCATÒRIA DE TOTA L’OFERTA PÚBLICA NECESSÀRIA PER A REGULARITZAR LA SITUACIÓ DELS INTERINS I TAMBÉ LA DE LA RESTA DE LES TREBALLADORES DELS SERVEIS PÚBLICS MUNICIPALS

Secció Sindical CGT Ajuntament de Barcelona

http://www.cgtbarcelona.org/ssab/assemblea-precaris-ajuntament/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció