CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assemblea d’Educadores d’Educació Especial el 27 de juny a Barcelona

Dijous, 22 juny, 2017

ASSEMBLEA D’EDUCADORES d’EDUCACIÓ ESPECIAL (EEE)
Dimarts 27 de juny a les 18:00 hores al local de la CGT (Via Laiteana, 18, 9è pis, Barcelona)

Les Educadores d’Educació Especial (EEE) interines que treballen prestant serveis d’atenció directa i educant a alumnat amb Necessitats Educatives Especials des de fa molts anys no han pogut promocionar de cap manera ni passar a ser personal fix des de fa 10 anys, ja que no s’han convocat cap tipus d’oposicio en tot aquest temps. A aquests/es treballadores se’ls exigeix poseir en un termini de 4 anys la titulació de Tècnic/a d’Integrador/a Social per poder seguir treballant, encara que sigui amb caràcter temporal, segons acord del Departament d’Ensenyament i el Comité Intercentres del passat 1 de març de 2017.

Paradòxicament, ara poden ser desplaçades dels llocs de treball que ocupen ja que l’actual concurs de trasllats del Personal d’Administració i Serveis, el Departament d’Ensenyament ha establert que el personal fix de la categoria D (conserges, cuiners, recepcionistes, manteniment i servei de neteja) puguin accedir a una plaça fixa d’EEE sense tenir titulació de Tècnic en Integració Social, ni experiència o requeriment en l’atenció d’alumnat d’especial fragilitat (amb NEE).

Aquesta reubicació del Personal d’Administració i Serveis que mai no ha prestat serveis d’atenció directa a l’alumnat és en bona part conseqüència de l’externalització de serveis que abans prestava aquest personal fix del PAS i que va passant a prestar empreses privades. Conserges, cuiners, recepcionistes, manteniment i servei de neteja han de seguir treballant pel Departament en les millors condicions i poder promocionar i concursar per traslladar-se si ho desitgen. Però els llocs d’EEE són substancialment diferents als que venen ocupant i requereixen una preparació específica i/o experiència en atenció a infants i joves. D’altra banda, aquestes places estan ocupades per EEE que venen demostrant la seva capacitat per desenvolupar-la durant anys i que ara poden ser desplaçades o acomiadades.

Davant d’aquesta situació, part d'aquest col·lectiu, convoquen una ASSEMBLEA D’EDUCADORES d’EDUCACIÓ ESPECIAL (EEE) el proper dimarts 27 de juny a les 18:00 hores al local de la CGT (Via Laiteana, 18, 9è pis, Barcelona). Es convida a participar també a Integradores Socials i la resta de PAE i PAS per veure com es busca una sortida a aquesta situació que pugui ser beneficiosa per tots i totes les treballadores.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament