CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assemblea l’11 de gener a Barcelona per donar continuitat a les mobilitzacions a l’ensenyament públic

Dimecres, 9 gener, 2019

assemblea_11g.png

Divendres 11 de gener, Assemblea de treball - Donem continuïtat al 29 N
18.30h - Lleialtat Santsenca, Barcelona

Donem continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Seguim fem assemblees a centres i zones i recollint propostes de continuïtat. Setmana de lluita progressiva del 21 al 27 de gener.

El passat 29 de novembre vam encetar l’inici de les mobilitzacions a l’educació pública per revertir d’una vegada les retallades que seguim patint des de la crisi/estafa amb una vaga que valorem positivament tot i no ser convocada pels sindicats de concertació.

Considerem però que amb un dia no n’hi ha prou atès que a la reunió del MUCE amb el Conseller Bargalló l’11 de desembre aquest va supeditar totes les millores laborals a l’aprovació dels pressupostos i es va mostrar en contra de disminuir les hores de permanència a secundària. A més a més va expressar que caldria escollir entre baixar la ràtio o retornar a l’horari lectiu i per altra banda entre reduir la jornada a majors de 55 o retornar el primer estadi a sexenni. Cal així donar empenta al Conseller per fer que l’educació pública sigui una prioritat de país, amb o sense pressupostos.

El divendres 14 de desembre es va celebrar l’assemblea acordada el dia 29 de novembre per tal de recollir les propostes dels centres per continuar lluitant per la reversió de les retallades durant el debat de pressupostos i més enllà.. Vam arribar a aquests acords:

- Seguir convocant assemblees de treballadores als centres i recollint propostes de continuïtat i dades de votacions, i convocar assemblea a finals de gener on decidir si es convoca alguna de les opcions de vaga consultades.
- Es concreta una setmana de lluita progressiva del 21 al 27 de gener: tancada centralitzada, manifestació amb famílies i estudiants el dissabte 26G, assemblea de continuïtat 29G, possibilitat de vagues de més d’un dia al febrer.
- Convoquem la propera assemblea divendres 11 de gener, enfocada com assemblea de treball per organitzar comissions: difusió, mobilització i organització.

Aquesta era i és la plataforma reivindicativa:

- Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.
- Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)
- Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20. I de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.
- Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
- Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
- Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
- Recuperació de poder adquisitiu: retorn inmediat de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
- Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.
- Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.
- Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
- Retorn de la inversió a les Escoles Bressol i Llars d’infants.
- Internalització de tot el personal que treballa a centres educatius públics: monitores, vetlladores, educadores i personal de serveis.

Des de CGT pensem que ara és el moment de recuperar els nostres drets i de fer que l’educació pública sigui una prioritat de govern i que guanyarem construint i continuant la lluita des de baix. També creiem que ho aconseguirem amb l’eina més potent que tenim com a treballadores: vagues amb continuïtat amb la fórmula que surti dels centres. Per això fem una crida a continuar fent assemblees per organitzar la setmana de lluita i votar les propostes de vaga per aconseguir unes condicions laborals dignes i una educació pública inclusiva, gratuïta, universal, catalana, de qualitat, laica, feminista i coeducativa, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat amb tots els recursos necessaris.

Donem continuïtat a les mobilitzacions i vagues.

Fem assemblees de centre i de zona per preparar propostes. Assemblea de treball, divendres 11 de gener. Setmana de lluites al gener. Cap a la vaga indefinida!

- Cartell per convocar assemblea continuïtat al vostre centre
- Formulari en línia comunicació resultat
- Full de comunicació de resultats

MOLT IMPORTANT: Enviar resultats de l’assemblea a revertimretallades@gmail.com incloent el nom del centre al nom de l’arxiu enviat. (P.ex: Resultats Assemblea NomCentre)

Que al menys una persona del vostre centre participi a l’ASSEMBLEA.

Amb un dia no n’hi ha prou... Donem continuïtat al 29 N
Revertim les retallades, ARA!

La lluita educa, eduquem en la lluita!

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

assemblea_11g.png

fem_assemblees.png

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció