CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assemblees per debatre propostes de continuïtat de les mobilitzacions a l’ensenyament públic

Diumenge, 9 desembre, 2018

copia_de_punos_2_-2-2.png

Assemblea de treballadores de l'Ensenyament públic de les comarques de Barcelona: divendres 14 de desembre a les 18'30h

Companyes i companys,

El dijous 29 de novembre els sindicats USTEC·STEs, ASPEPC·SPS i CGT vam convocar vaga a l'ensenyament públic, durant el procés de debat dels nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Fa dos anys vam començar a revertir algunes retallades aprofitant l'anterior debat de pressupostos i ara creiem que en podem revertir encara més.

El mateix dia 29 els tres sindicats vam convocar una Assemblea de treballadores de l'Ensenyament Públic de les Comarques de Barcelona, amb més de 80 assistents, per donar continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Vam decidir convocar assemblees als centres i assemblees locals durant el desembre, per debatre de forma àmplia i fer propostes concretes: manifestacions, tancades, setmana de lluita al gener, etc.

Recollirem les propostes en una nova Assemblea de treballadores de l'Ensenyament públic de les comarques de Barcelona: divendres 14 de desembre a les 18'30h, en lloc encara per concretar.

QUÈ EXIGIM? PLATAFORMA REIVINDICATIVA

- Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.

- Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)

- Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària i 27 a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20 i de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.

- Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.

- Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.

- Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.

- Recuperació de poder adquisitiu: Calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.

- Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.

- Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.

- Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).

Adjuntem una proposta de cartell per convocar reunió al vostre centre. Així com una proposta de full per iniciar el debat i recollir les dades. Hem habilitat un correu electrònic per a que envieu els resultats del vostre centre: revertimretallades@gmail.com. També ens ho podeu comunicar omplint aquest formulari.

Per qualsevol dubte i per assistir a les reunions podeu contactar amb nosaltres.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

copia_de_punos_2_-2-2.png