CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Assenyalem als culpables de la nostra precarietat!!

Dimecres, 1 maig, 2024

Aquest és el text de l'octaveta que va ser repartida durant l'ocupació de Foment del Treball Nacional el 30 d'abril de 2024.

Avui hem vingut aquí a Foment del Treball, a l'associació patronal de les grans empreses, a dir-los a ells i a totes les treballadores que estem fartes de normalitzar la precarietat laboral i de què ens acarnissin com a classe.

Estem fartes de no arribar a final de mes, de tenir els salaris congelats i que les grans empreses continuïn tenint beneficis rècord any rere any.

Estem fartes de treballar 40 hores setmanals, mentre els processos productius a través de la tecnologia i l'avanç de la tècnica fan que produïm quatre vegades més.

Estem fartes que les grans empreses hagin aprofitat la crisi inflacionària per a enriquir-se més. Repercutint en el preu final dels productes, l'encariment de l'energia i les matèries primeres fent augmentar el preu final, a la vegada que els seus beneficis.

Estem fartes de l'immobilisme de la gran patronal a l'hora de pactar millores laborals i salarials dels treballadors, sent així els culpables principals de l'empobriment de la classe treballadora.

Estem fartes que cada any morin centenars de persones treballant, (721 l'any 2023) i no s'apliquin polítiques de prevenció eficaces i que ni tants sòls se'n parli als mitjans.

Estem fartes que els lloguers hagin pujat un 50% en una dècada i que els salaris de mitjana només han pujat un 3%.

Estem fartes que els governs de torn no s'atreveixin a legislar ni tocar els privilegis de la gran patronal i les elits econòmiques. I no volem escoltar més excuses, o son part de les elits o són uns covards que no s'atreveixen a confrontar-les.

Estem fartes que es normalitzi la desigualtat, que els mitjans parlin d'igualtat d'oportunitats i meritocràcia, quan un multimilionari pot cobrar en un any el mateix que tu treballant 4 vides.

És per això que som avui aquí, per a dir:
Que volem un augment salarial d'acord amb l'increment de l'IPC. No volem continuar perdent poder adquisitiu.
Que volem una reducció de la jornada laboral sense una pèrdua salarial.
I que volem treballs segurs i volem poder viure una vida digna.

Fem una crida a construir una força autònoma independent de tot partit polític i de tot poder econòmic i continuar construint una organització que vetlli vertaderament pels interessos que tenim com a classe. Una força independent de classe que pari els peus als empresaris usurers que s'enriqueixen sense límits a costa de la nostra suor i precarietat.
Una organització que avui ens defensi, però que demà passi a l'ofensiva i a la construcció d'un projecte social basat en la justícia i la igualtat, sense explotats ni explotadors.

I és en el conflicte diari i en les victòries que arranquem a la patronal i els governs, on anem sumant més i més treballadores al projecte de l'anarcosindicalisme, agregant força anticapitalista i organitzant un demà de justícia.

Per la reducció de la jornada laboral!
Per una pujada dels salaris amb l'IPC!
Per al triomf de la classe treballadora!