CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Atento ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a la seva filial espanyola, que afectarà un 9% de la plantilla, prop de 900 treballadors/es

Divendres, 27 juny, 2014

Comunicat de CGT

A tots els treballadors/es d'Atento
Als mitjans de comunicació

Avui dijous 26 de juny la empresa Atento Teleservicios España, fundada el 1999 pel Grup Telefónica i amb més de 150.000 empleats operant en 16 països, acaba de presentar un ERO que afecta 15 centres de treball a Espanya i a 9 comunitats autònomes. Aquesta mesura segons ens expliquen és per motius econòmics i organitzatius per pal·liar el descens dels beneficis, que no pèrdues, dels seus directius.

Atento ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a la seva filial espanyola, que afectarà un 9% de la plantilla. Aquest expedient, per tant, afectarà prop 900 empleats/des del total de 9.000 que el grup té a Espanya.

La situació a la companyia ha estat molt agitada en els últims dies. El passat 23 de juny va tenir lloc una vaga en tots els centres d'Atento.

CGT recorda que Telefónica segueix mantenint un contracte vinculant de treball amb Atento, pel que els seus serveis estan assegurats i no per això aquests acomiadaments són responsabilitat única d'Atento, sinó del Grup Telefónica, que és qui pressiona a la seva filial per rendibilitzar aquests canvis que pretenen millorar el servei per al ciutadà a costa de la precarietat per al treballador/a.

CGT també recorda que fa un parell d'anys Telefónica va vendre Atento; es va vendre a un fons d'inversió de capital (voltor) que es diu Bain Capital. Quan CGT es va assabentar d'aquesta venda, realitzada a esquena dels Sindicats, ja va advertir que res de bo portaria i això ve a donar-nos la raó en que aquest ERO és injustificable. L'empresa indica que és la tornada a Espanya de les gestions telefòniques que anteriorment es realitzaven a Llatinoamèrica, amb la famosa deslocalització que venien fent les empreses per abaratir costos i treure beneficis a costa de l'esforç i la pèrdua de dret dels treballadors en altres països.

CGT manifesta que és vergonyós que un dels arguments d'Atento per aquest ERO és ​​que hi haurà més feina a Espanya per aquestes noves gestions, de manera que és incompressible que vulgui acomiadar col·lectivament al 9% de la plantilla, el que pot suposar una pèrdua de més de prop de 900 treballadors/des.

A Atento fa mesos que es fan mobilitzacions i aturades a nivell estatal a causa de les pressions que estan rebent diàriament per vendre Fusió Movistar i ara se'ls obre un nou front amb aquest ERO injustificat i que sembla que l'empresa té molta pressa per executar. L'últim aturada convocada el dilluns 23 de juny va tenir un ampli suport a tot l'estat espanyol.

CGT posarà tots els mitjans per aturar aquesta situació ja que les causes al·legades per l'empresa no s'han de buscar a l'estat espanyol, sinó a la Borsa de Nova York, per la sortida al parquet d'Atento. Els treballadors d'Atento no han de pagar l'especulació de Bain Capital.

CGT ATENTO

Més informació:

- FACEBOOK CGT ATENTO LLEIDA