CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Atento proposa un ERO de 823 acomiadaments

Dissabte, 5 juliol, 2014

823 acomiadaments

El 3 de juliol s'ha celebrat a Madrid la primera reunió del període de consultes de l'ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) que la Direcció d'Atento Teleservicios Espanya ha presentat. A partir d'ara s'obre un termini de negociació no superior a un mes en el qual, segons la llei, s'ha de treballar per a “evitar o reduir” els 823 acomiadaments que l'empresa pretén executar.

Per a CGT aquests 30 dies són el termini que tenim els i les treballadores per a obligar a ATENTO a retirar aquest atac salvatge als nostres llocs de treball. Des de CGT no acceptem ni assumim les causes que ha exposat la Direcció de l'empresa. La proposta de l'empresa per províncies és: Barcelona 131 acomiadaments
Lleida 25 acomiadaments
Madrid 187 acomiadaments
Càceres 11 acomiadaments
Bilbao 69 acomiadaments
Còrdova 36 acomiadaments
Sevilla 63 acomiadaments
Jaén 45 acomiadaments
La Corunya 49 acomiadaments
León 48 acomiadaments
Toledo 92 acomiadaments
València 67 acomiadaments

Els criteris per a seleccionar als/les companyes són subjectius, arbitraris i fàcilment manipulables. Perquè us feu una idea, volen que aspectes com el TMO, o estar de baixa per malaltia siguin criteris objectius per a acomiadar. Aquests criteris poden variar al llarg d'aquests 30 dies, pel que en aquests moments no hi ha cap llista de companys/es que vagin a ser acomiadats/des.

S'han fixat els dimarts i els dijous com dia de reunions durant tot el mes de juliol. Com sabeu CGT ha convocat assemblea de treballadors en tots els centres de treball per a decidir col·lectivament quines mesures anem a portar a terme. Animem a tots i totes a assistir i participar.

A més CGT denuncia que, mentre plantegen una mesura tan traumàtica com aquesta per a estalviar costos, aquesta reunió s'ha celebrat en un hotel de 5 estrelles, amb un caríssim bufet d'advocats (Garrigues) acompanyat d'economistes tècnics i altra misèria. Tota aquesta opulència és escandalosa i frívola.

A CGT li alegra saber que els sindicats UGT, CCOO, USO i STC han manifestat que “s'oposen frontalment ” a aquest ERO. Els animem a que ara siguin conseqüents i donin suport a qualsevol mesura de lluita que els treballadors vagin a portar a terme per a defensar els seus llocs de treball.

Secció Estatal CGT Atento


LA CGT S'OPOSA A L'ERO A ATENTO TELESERVICES ESPANYA

LA SORTIDA A COTITZACIÓ EN LA BORSA DE NOVA YORK I PERTÀNYER A UN FONS D'INVERSIÓ PROVOCARÀ LA PÈRDUA DE 823 LLOCS DE TREBALL

L'empresa Atento Teleservicios Espanya, fundada el 1999 pel grup Telefònica i amb més de 150.000 empleats operant en 16 països, acaba de presentar un ERO que afecta a 15 centres de treball al conjun t de l'estat espanyol i a 9 comunitats autònomes. A Espanya hi ha uns 9.000 treballadors i afecta al 9% de la plantilla, 823 treballadors.

El passat mes de maig del 2014 l'empresa Atento comunicava a so de bombo i platerets que sortia a cotitzar en la borsa de Nova York, argument que incrementaria el seu capital i un mes més tard, presenta un ERO. El 2012, Telefònica va vendre Atento als especuladors, a un fons d'inversió de capital que es diu Bain Capital.

CGT, considerem que totes aquestes decisions preses pels responsables de l'empresa han tingut com únic objectiu obtenir suculents beneficis en un temps mínim. El dijous 3 de juliol, en la primera reunió entre la comissió negociadora i l'empresa se'ns va informar del nombre de treballadors que pretenen acomiadar en cada província: Barcelona 131; Lleida 25; Madrid 187; Càceres 11; Bilbao 69; Còrdova 36; Sevilla 63; Jaén 45; La Corunya 49; León 48; Toledo 92 i València 67.

El percentatge de representativitat sindical en la taula negociadora és el següent: UGT 31 %, CCOO el 21 %, CGT el 19 %, STC el 13 %, USO el 7 % i FASGA el 4 per cent. CGT és el sindicat majoritari a Barcelona, Madrid i Lleida.

CGT recorda que Telefònica segueix mantenint un contracte vinculant de treball amb Atento, pel que els seus serveis estan assegurats i no per això aquests acomiadaments són responsabilitat única d'Atento, sinó del Grup Telefònica, que és qui pressiona a la seva filial per a rendibilitzar aquests canvis que pretenen millorar el servei per al ciutadà a costa de la precarietat per al treballador/a.

Per a CGT és totalment contradictori la presentació d'un ERO d'extinció de contractes quan se'ns ha anunciat un increment de treball ja que l'empresa tornarà a realitzar les gestions telefòniques que s'havien deslocalitzat a països llatinoamericans.

A Atento es porten mesos amb mobilitzacions i aturades a nivell estatal a causa de les pressions que estan rebent diàriament per a vendre Fusió Movistar i ara se'ls obre un nou front amb aquest ERO injustificat i que sembla que l'empresa té molta pressa per executar. L'última aturada convocada el dilluns 23 de Juny va tenir un ampli suport en tot l'estat.

CGT posarà tots els mitjans al nostre abast per a revertir aquesta situació, començant el divendres 4 de juliol amb la realització d'assemblees en els diferents centres de treball que ens permetin prendre decisions entre tots fins a aconseguir la retirada d'aquest ERO, ja que les causes al·legades per l'empresa no cal buscar-les en la falta de rendibilitat del servei, sinó en la Borsa de Nova York, per la sortida al parquet d'Atento. Els treballadors d'Atento no han de pagar l'especulació de Bain Capital.

CGT Atento Barcelona

Attached documents