CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturada de 4 hores a autobusos de Barcelona

Dimarts, 13 febrer, 2007

EL COMITÉ D'EMPRESA D'AUTOBUSOS DE BARCELONA TMB, CONVOCA 4 HORES D'ATURADA PER A DIMECRES QUE VE 14 DE FEBRER

Des de les 10 del matí fins a les 2 de la vesprada de dimecres que ve dia 14, no circularen autobusos per la ciutat de Barcelona com a mesura de protesta contra les contínues agressions que estan patint els treballadors i treballadores d'autobusos quan exerceixen el seu treball.


Només durant l'any 2006 els conductors dels autobusos han patit gairebé 40 agressions importants, quaranta companys i companyes han hagut d'anar a l'hospital per a ser tractats dels colps, talls, etc.

Cal recordar que incidents com que et posen una navaixa en el coll, no estan considerats com a agressió per l'empresa si no hi ha tall, a banda dels nombrosos casos d'insults, vexacions i amenaces que pateixen diàriament.

En el que va d'any, han sigut objecte de tres noves agressions, l'última dimarts passat 6 de febrer, el resultat del qual va ser que al conductor li van haver d'aplicar 6 punts de sutura en el cap, a més també van patir agressions alguns dels passatgers.

Els treballadors i treballadores dels autobusos de Barcelona estan cansats del “passotisme” de la direcció de TMB, que incompleix els acords existents en matèria de prevenció de riscos laborals i de les agressions patides.

També estan cansats de la deixadesa de l'Administració Municipal en relació a cura del transport públic, on segueix sense fer-se el desenvolupament de carrils bus d'ample suficient, parades sense barreres arquitectòniques, acurtar el temps d'espera en les parades amb més servei d'autobusos, etc.

DEMÀ POTS SER TU L'AGREDIT