CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturada de 4 hores i concentració a Correus de Barcelona ciutat el 31 de gener

Dimarts, 29 gener, 2013

DIJOUS 31 DE GENER ATURADA DE 4 HORES (D'11 A 15 HORES) I CONCENTRACIÓ A LES 12 HORES A L'OFICINA PRINCIPAL DE CORREUS ON ES TALLARÀ EL TRÀNSIT (Plaça Antonio López / Via Laietana)


CGT Correus convoca un miler de carters de Barcelona ciutat, a una aturada de 4 hores el dia 31 de gener de 2013, per denunciar les mesures de l'empresa que acceleren la reducció de plantilla i incrementen la precarietat laboral.

Des de 2009 la plantilla de carters de Barcelona s'ha reduït en més de cent persones, com a conseqüència de la "adequació" de la plantilla al descens de tràfic postal.

Per aquest any 2013 l'empresa ha decidit accelerar aquesta reducció, trencant l'acord que es va mantenir amb les organitzacions sindicals de no moure de manera forçosa a aquelles persones que resultin "sobrants" en els centres de treball on s'apliquessin les mesures. D'aquesta manera Correus preveu destruir el 2013 altres cent llocs de treball, els mateixos que en els últims quatre anys.

Al final del procés de mesurament, previst per a l'any 2014, la plantilla de carters de Barcelona es reduirà en un 25%, passant a ser d'unes 900 persones davant de les 1200 que hi havia el 2009.

A més d'aquesta retallada de personal la plantilla de Correus ha patit tres congelacions salarials consecutives, la reducció d'un 5% del salari per al personal funcionari (que encara representa un 30% de la plantilla), l'eliminació de la paga extra de nadal de 2012 i la supressió del 50% dels dies d'assumptes propis que en el seu moment es van reconèixer als treballadors com a substitut d'un augment de salari.

Les retallades de plantilla i mobilitats forçoses estan afectant també el personal eventual temporal i fix discontinu, més de 750 persones, que només treballa per cobrir vacants temporals (vacances, baixes etc.) i que està veient reduïts els seus contractes a la mínima expressió. La situació és dramàtica per a moltes famílies els únics ingressos provenen dels contractes temporals que realitza Correus.

El descens dels ingressos de Correus ha estat inferior a l'estalvi que l'empresa ha obtingut de les mesures aplicades en els últims 4 anys. A més la reducció de plantilla es produeix en el moment de menys treball, encara que Correus preveu per als pròxims vuit anys un significatiu augment de volum de negoci

Des de CGT denunciem que tot el pes de la "crisi" recaigui sobre els treballadors, quan hi ha mesures, com la implantació de la figura del suplent en cada centre de treball o la reducció de la jornada a 35 hores que evitaria la destrucció d'ocupació fins que el volum de treball es recuperi.

Més informació:

Iñaki Alonso. CGT-Correos Barcelona. 654703128

Josefina Muñoz. CGT-Correos Barcelona. 607217049

E-MAIL: cgtcorreos@cgtbarcelona.org


Attached documents