CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturades al Metro de Barcelona el 2 d’abril amb serveis mínims abusius i mentides per part de l’Ajuntament

Dissabte, 2 abril, 2016

Aturades al Metro de Barcelona el dissabte 2 d'abril pel bloqueig en la nogociació del conveni

L'horari per al personal d'operació, i per tant l'afectació directa a la circulació de trens, serà de 10.30 a 13.00, i de 18.30 a 23.00.

Davant els mínims decretats des de la Generalitat volem mostrar el nostre total desacord.

La Generalitat ha decretat uns serveis mínims per al dissabte a la tarda superiors als decretats en l'última aturada (que coincidia amb les sortides del treball dels ciutadans de Barcelona i les sortides dels col·legis). Es diu en el decret que els mínims de la tarda s'augmenten a més del doble per coincidir amb el futbol.

Anteposen l'assistència a un esdeveniment lúdic per sobre del dret constitucional a la vaga.

Prendrem totes les mesures legals possibles per denunciar aquesta vulneració fragant del dret a vaga. Això és una salvatjada jurídica contra la qual prendrem mesures!

És també una salvatjada moral executada per un Departament de la Generalitat en mans d'ERC i una presidència de l'empresa en mans de Bcnencomu! L'esquerra superant a la dreta en els seus plantejaments anti-vaguistes. Ni l'alcalde Trias es va atrevir.

L'empresa no ha volgut negociar per desconvocar la vaga en mediació, solament ha volgut parlar de serveis mínims.

La nota de premsa de l'empresa, una nova ofensa als treballadors plagada de mentides per confondre a l'opinió pública.

Insisteixen a manifestar que demanem més del 1%. És mentida. Ells volen aplicar el 1% solament sobre una part de la massa salarial, retiren més de 20 milions d'euros que no accepten negociar amb el comitè, sinó que els utilitzen per pactar acords individuals amb el personal fora de conveni.

Nosaltres no demanem més augment del que marca la llei, però ells manipulen els números per reduir aquest augment a menys de la meitat. I solament accepten augmentar aquest increment salarial si es fa amb una prima per objectius.

Es demana augment per part del Comitè sols per qui cobri menys de 60000, i l'empresa es nega, solament pactarà un augment si afecta a tots els directius també, inclosos els que cobren molt per sobre dels 100000. Aquesta és la idea de l'Ajuntament de Barcelona de justícia social i redistribució de la riquesa?

Mentrestant, i malgrat les informacions emeses des de l'empresa i des de l'Ajuntament, segueixen realitzant-se contractacions cada vegada més precàries.
A Ada Colau no li preocupava la vaga de Metro, sinó el congrés del mòbil, des que va passar el congrés Ada va desaparèixer de l'escena i l'ajuntament s'ha negat a qualsevol tipus de conversa amb el comitè de Metro.

La presidència de TMB (BCN en Comú) està bloquejant el conveni i provocant vagues quan el problema no és els diners, ens confirmen que els diners el poden donar, però solament com a prima variable per objectius, sinó no hi ha conveni.

Ada Colau defensa ara que els treballadors de Metro cobrin en funció d'objectius?

Estem davant una ofensiva per incloure els variables en els sous dels treballadors i d'aquesta manera vincular el sou a la consecució d'uns objectius empresarials i no al bon fer diari.

Sembla un concepte neoliberal aplicat a una empresa de transport públic de viatgers, i no respon al manifestat per la seva formació política al seu programa electoral.

En cas de continuar durant el mes d'abril, el bloqueig per part de l'empresa, el Comitè convocaria noves jornades d'aturs durant la setmana del 25 d'abril, en compliment dels acords de l'última assemblea de treballadors.

Secció Sindical CGT Metro Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció