CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturades al sector del telemàrqueting el 22 i 29 de setembre, i jornada de vaga de 24 hores el 6 d’octubre, en defensa d’un conveni digne

Dimarts, 20 setembre, 2016

Aturades al sector del telemàrqueting els dijous 22 i 29 de setembre, i jornada de vaga de 24 hores el dijous 6 d'octubre

Aquest dijous, dia 22 de setembre, anem a realitzar aturades de dues hores en tots els torns en la defensa d'un conveni digne pel sector del telemàrqueting.

Els horaris són els següents: En torn de nit l'horari és de 0:00 a 2:00h.
En torn de matí l'horari és de 10:30 a 12:30h.
En torn de tarda l'horari és de 16:30 a 18:30h.

Aquestes aturades han estat convocades pels sindicats CGT, CCOO, UGT i USO.

Després de vint mesos de negociació, la patronal planteja com a única sortida un conveni de retallades i contenció salarial. No obstant això, els comptes de resultats de les empreses no paren de donar beneficis. Aquests beneficis els obtenen per la nostra força de treball exclusivament, ja que aquestes empreses tan sols funcionen com a intermediàries entre les empreses clients i els consumidors. El seu negoci està, per tant, a estrènyer-nos. Tot el que cedim anirà a engrossir els seus marges de benefici.

Els motius de CGT per convocar aquestes aturades, que suposen una continuació de les aturades que ja vam convocar en solitari en el mes de maig, són tan evidents com a necessaris: cal millorar les condicions de treball de les persones que treballen en el sector, eliminant les fórmules de l'acomiadament barat que se serveixen les empreses, i cal millorar les condicions salarials, que han estat pràcticament congelades des dels últims tres convenis. Hem sofert una situació de crisi coneguda per tot el món, amb una clara pèrdua del poder adquisitiu davant l'increment dels costos de vida.

No sigueu còmplices dels qui fabriquen els seus beneficis sense valorar justament el vostre treball. Que no us enganyin amb copets a l'esquena. Que no us acovardeixin les amenaces, vetllades o evidents, amb les quals tracten d'emmordassar-vos.

No sigueu còmplices de cap retallada de drets, tals com un retall en permisos com les 35 hores mèdiques, o que perdem dos festius a l'any que facin solapar sempre amb la nostra lliurança. Des de CGT no som còmplices i per això us convoquem al fet que pareu les empreses.

No us acomodeu en la idea que el més prudent és quedar-se en el lloc, com a esclaus obedients que fins i tot li treuen lluentor a les cadenes, en un intent il·lusori per assegurar-vos un salari de misèria i unes condicions d'explotació, a costa d'una dignitat perduda. Els acomiadaments no distingeixen als estómacs agraïts. Això ja ho sabreu si porteu en el sector un temps. Parafrasejant a Nietzsche, “El cuc trepitjat s'enrosca, així disminueix les possibilitats de ser trepitjat de nou”.

No busqueu excuses en els descomptes per fer vaga, ni tracteu de tapar amb això vostra mala consciència: sabeu que sobren les raons per fer les aturades, encara que calgui fer un esforç que en tot cas sempre serà menor que aguantar després el que ens posin per davant si ens creuem de braços.

El dia 22 de setembre us esperem a tots i a totes en la porta dels centres de treball, protestant davant les empreses, expressant de forma clara i contundent que, com a professionals del sector, mereixem un respecte. I aquest respecte que mereixem començarà a evidenciar-se des del mateix moment en què no hi hagi ningú que estigui atenent el telèfon, perquè ells sols no poden o no saben.

Des de CGT no anem a acceptar ni una sola retallada que suposi pèrdua de drets

Estem farts de ERO, de ERTO, de contractació massiva per mitjà de ETT i d'ús abusiu de contractes eventuals (el d'obra i servei s'ha convertit en un luxe). El nou conveni hauria de resoldre aquests problemes amb la subrogació sense pèrdua de drets per part dels treballadors i les treballadores perquè puguin mantenir la seva ocupació en cas de canvi de contracta. Cal eliminar la conya de l'article 17, que permet acomiadaments amb caràcter preventiu i deixa als treballadors i treballadores sense drets. I pensem així mateix que és imprescindible que hi hagi un compromís clar per incrementar les hores de treball dels contractes existents. Hi ha gent que porta anys amb un contracte de 30 o 35 hores setmanals, sense possibilitat d'escapar a la pluriocupació per poder arribar a fi de mes.

No anem a tolerar escalats en les hores mèdiques que suposin que les jornades inferiors a 39 hores tinguin a partir d'un nou conveni menys de 35 hores mèdiques anuals.

No anem a permetre cap revisió salarial que consolidi la pèrdua de poder adquisitiu (des de 2010 a 2016 s'ha incrementat el salari un 2,3% mentre que l'IPC en el mateix període ha pujat un 7,6%).

No anem tampoc a afavorir que les empreses publiquin els nostres torns al seu antull, de manera que els nostres dies de lliurança coincideixin amb els festius.

Tampoc anem a obrir la porta a les empreses multiserveis que, segons l'última proposta realitzada per la patronal, només haurien de respectar les condicions salarials i els torns dels treballadors en cas que una empresa de contact center subcontracti els seus serveis amb aquestes empreses (que poden crear ells mateixos com ja ve ocorrent en molts casos).

Aquestes són les raons per les quals CGT us crida a la vaga. Una vaga que ha estat difícil engegar perquè s'uneixin a ella la resta de sindicats que formen part de la taula (hem explicat aquest esforç per confluir en les dates de convocatòria en multitud de comunicats).

És fonamental que les aturades surtin bé. De no ser així, la patronal tindrà molts més arguments per pensar que pot sortir-se amb la seva. Per tot això, no ens cansarem de repetir-ho: companys i companyes, el futur del sector està a les nostres mans.

ÉS L'HORA DE DIR PROU!!!.
VOLEM UN TREBALL DEL QUE PODER VIURE.
SI NO LLUITEM PEL NOSTRE TREBALL, NINGÚ HO FARÀ.
TOTES I TOTS A LA VAGA !!

Coordinadora de Telemàrqueting de la CGT
http://www.cgt-telemarketing.es
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem

Attached documents