CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturades el 10 de gener a Parcs i Jardins de Barcelona

Dimecres, 9 gener, 2013

Cartell

Dijous 10 de gener, aturades a Parcs i Jardins de Barcelona pel Torn de matí de 14 a 15’15 hores, pel torn de de tarda de 14’45 a 16 hores, i pel torn de nit de 22 a 23’15 hores. Concentració a partir de les 14’15 hores davant de la Farinera del Clot, on se celebra la reunió de la Taula Negociadora.

La secció sindical de CGT a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona ha convocat 25 jornades de vaga parcial d'una hora i quart cada dia en desacord amb la decisió de l'empresa d'acomiadar 28 treballadors més durant l'any 2013. La primera de les aturades està convocada el 10 de gener.

La decisió ha estat presa després d'una reunió dimecres passat amb la direcció i l'àrea de mediació de la Conselleria d'Ocupació en la que l'empresa “no s'ha avingut a negociar” les seves reivindicacions. Aquestes peticions són que no s'acomiadin més treballadors amb contracte de relleu, que es compleixi el dret de jubilació parcial dels treballadors interessats i que es retirin les circulars que estableixen l'augment de la jornada laboral i la pèrdua de dies de vacances. Tampoc estan d'acord amb l'aplicació "regressiva" de les retallades previstes per l'Estat espanyol, el suposat procés privatitzador impulsat pel Govern municipal del convergent Xavier Trias i el que considera una paràlisi i una obstrucció en la negociació del nou conveni col·lectiu de l'empresa. Aquest procés privatitzador contempla que el 2021 l’Institut compti amb 543 empleats, una tercera part menys que el 2012.

Les aturades convocades per la CGT començaran aquest dijous i tindran lloc els dies 20 i 29 de gener, el 13 i 22 de febrer, l'1 i el 19 de març, el 7 de maig, el 30 de juny, el 4 de juliol, el 23 d'agost, el 9, el 13, el 17 i el 20 de setembre, l'1, el 2 i el 4 d'octubre, el 2, el 12, el 24, i el 31 de desembre, coincidint amb els dies que seran acomiadats els treballadors.

>>> Aquí teniu el text de la convocatòria d'aturada del dia 10:

MANIFESTA

Que, a causa de la situació conflictiva que es troben les relacions laborals del “Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona”, a causa de:

- L'acomiadament paulatí dels treballadors amb contracte de relleu,

- La discriminació i negativa a complir amb el dret a jubilació parcial dels treballadors que ho han sol·licitat i que compleixen amb els requisits legals,

- L'aplicació agressiva de les retallades legislades per l'Estat,

- El procés privatitzador que representa el canvi d'estatuts,

- La paràlisi i obstrucció que es donen en la negociació del nou “Conveni Col·lectiu”,

Aquesta representació sindical ha adoptat l'acord d'exercir el dret de vaga, conforme a les disposicions legals vigents.

Que les gestions realitzades per aquesta representació en diferents reunions, converses i requeriments per a resoldre les diferències existents, han obtingut un resultat negatiu i que són causa directa del conflicte plantejat.

Que els objectius de la vaga anunciada, en relació amb els fets que la motiven i amb les anteriors gestions realitzades, són: La “Reincorporació dels treballadors acomiadats”, la “Paralització del procés privatitzador”, el Dret “a la jubilació parcial”, la “Resolució favorable de la Negociació del Conveni Col·lectiu” i la “No l'aplicació de les retallades legislades per l'Estat”.

Així mateix sol·licitem del Departament de Treball procés de mediació i conciliació previ a la celebració de la vaga.

Que la vaga (aturada de 1'15 hores de durada) es portarà a terme en la jornada corresponent al dia 10 de 2013 en tots els centres del Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona i en tots els torns.

Torn de matí de 14 a 15’15 hores, torn de de tarda de 14’45 a 16 hores, torn de nit de 22 a 23’15 hores.

Aquesta comunicació es realitza a l'efecte del que disposa el RD 17/1997, de 4 de març i de la sentència del Tribunal Constitucional publicada al BOE el dia 25 d'abril de 1981.

El que es posa en coneixement de la Direcció del Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona i del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, als efectes legals que procedeixin.

Finalment comuniquem que el Sindicat convocant té el seu domicili a l'efecte de notificacions en el local sindical de CGT de Via Laietana 18, 9 planta de Barcelona 08003.

Barcelona, a 28 de desembre de 2012.

CGT Parcs i Jardins

http://malesherbes.blogspot.com.es/


CGT convoca 25 dies d'aturades durant el 2013 a Parcs i Jardins de Barcelona

Dijous 10 de gener aturada i concentració 14:15h. Farinera del Clot (Gran Via dels Corts Catalans, 837).

Els jardiners de Barcelona portem des de l'any 2010 negociant el Conveni Col·lectiu. A pesar que segons diuen els mitjans de comunicació la voluntat de l'Ajuntament és tancar els acords laborals pendents per a assegurar la pau social fins al 2015, a Parcs i Jardins no veiem la llum.

A dia d'avui, ja sabem dels acords contrets amb els treballadors del propi Ajuntament, amb els de Metro o de TMB entre altres. Nosaltres, en canvi, els treballadors de Parcs i Jardins, acabem l'any 2012 sense cap acord, amb 14 treballadors acomiadats, amb més de 20 treballadors impossibilitats de poder accedir a la jubilació parcial quan compleixen els requisits legals per a això, amb l'aplicació més estricta i restrictiva possible de les retallades laborals (paga nadal, baixes laborals, horari...) i amb la incertesa que el canvi programat en els Estatuts de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins aprofundeixi en la privatització.

La falta de voluntat de solucionar tota aquesta problemàtica per part del Govern Municipa de CiU i l'acomiadament de 28 nous treballadors durant l'any 2013 és el que ens porta a la CGT a convocar als treballadors de Parcs i Jardins al següent calendari de mobilitzacions (aturades amb manifestacions o concentracions):

25 JORNADES DE LLUITA durant el 2013. Amb aturades parcials coincidint amb el dia d'acomiadament dels 28 companys/es rellevistes que es produiran durant aquest any i que es repartiran de la següent manera:

10, 20 i 29 de gener per Juan Carlos, Susana i Gabino José

13, 22 de febrer per Josep, Cristina i Manuel

1 i 19 de març per César, Aleix i Sandra

10, 12 i 24 d'abril per Daniel, Javier i Jesús

7 de maig per Oriol

30 de juny per Lucia

4 de juliol per Francisco

23 d'agost per Carolina

9, 13, 17 i 20 de setembre per Fco.Daniel, Xavier, Maite i M.Glòria

1, 2, 4 d'octubre per M.Sònia, Carmen, Antonio i Cecilio

2, 12, 24 i 31 de desembre per M.José, Esther, Fco.José i Luis

Són els noms de cadascun dels companys que seran acomiadats.

En mans de Xavier Trias i CiU aquesta el solucionar el conflicte i ells seran els únics responsables que els treballadors de Parcs i Jardins fem vaga i ens manifestem pels carrers de la ciutat

CGT Parcs i Jardins

Contactes:
Carlos 637 220 276 Secretari General CGT Parcs i Jardins
Joaquim 610 654 003 Delegat CGT i membre del Comitè de Vaga

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció