CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturades el 22 i 25 de juny en el districte 33 de Correus a Barcelona

Divendres, 22 juny, 2012

VAGA A CORREUS EN EL DISTRICTE 33 DE BARCELONA ELS DIES 22 I 25 DE JUNY

Les aturades afectaran als barris de Vallbona, Ciutat Meridiana, Trinitat Nova Trinitat Vella i Torrebaró, afectant uns 20.000 veïns.

Des de fa uns mesos Correus obliga als carters d'aquests barris a assumir les zones de repartiment vacants sense tenir en compte les seves característiques singulars (distàncies, carrers amb forts pendents, vies ràpides que travessen el barri, etc.),el que fa molt més complicat el repartiment que en les zones cèntriques de la Ciutat. A més en breu s'habitaran 400 nous habitatges.

Això fa impossible que el correu en aquesta zona de la ciutat es reparteixi diàriament a tots els domicilis, incomplint, les obligacions de servei públic encomanades per llei a Correus i amb el consegüent deteriorament del servei cap als ciutadans. Aquesta situació afecta també a les condicions laborals dels treballadors als quals cada dia se'ls envia a repartir a zones que desconeixen.

Finalment, en un país amb més de cinc milions de desocupats, Correus deixa de contractar personal, sumant-se així a la política de retallades. Basta recordar que el president de Correus, Javier Cuesta ja va anunciar la seva intenció de reduir aquest any la plantilla de Correus en 2000 persones, justificant aquesta mesura pel descens de la demanda, mentre les aportacions amb les quals l'Estat hauria de dotar al servei públic s'han reduït a la mínima expressió.

Des de CGT donem suport les reivindicacions dels treballadors del districte 33 i emplacem a la Prefectura a que posi els mitjans necessaris per a impedir la deterioració del servei públic i les condicions laborals atenent les reivindicacions de l@s treballador@s del districte 33.

Per un servei públic de qualitat i per la contractació de personal

No a les retallades, tampoc a Correus

CGT Correus Barcelona