CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturades parcials en els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Dijous, 1 juliol, 2010

Els dies 29 i 30 de juny i d’acord amb la decisió que els treballadors i les treballadores de FGC vam prendre en l’assemblea del passat dia 17, s'han portat a terme aturades entre les 7’00h i les 9’00h i entre les 18’00h i les 20’00h, però donat els abusius serveis mínims que va decretar la Generalitat els treballadors van decidir no complir-los.

Amb aquestes aturades volem mostrar la nostra indignació davant de la vulneració del nostre conveni col·lectiu, així com el greuge comparatiu que s’ha produït ja que som l’única empresa de transport públic dintre de l’Autoritat Metropolitana del Transport afectada per la retallada de sous.

Hem d’assenyalar també que l’aplicació del decret llei 3/2010 menysprea el model de relacions laborals que fins ara manteníem Empresa i Sindicats ja que anul·la tot allò aconseguit amb la negociació col·lectiva durant els darrers anys. Des de CGT considerem que s'ha trencat el dret a la negociació col·lectiva per part del Govern de la Generalitat, al canviar unilateralment les taules salarials signades en el conveni col·lectiu.

Pel que fa a l’operativa durant les aturades ha estat la següent:

- Personal de Manteniment del COR – La gent s’havia de concentrar a l’entrada del COR (barrera d’entrada).

- Personal de Manteniment de Martorell – Es concentraren a l’aparcament de l’estació, al costat de la carretera.

- Personal de Producció B-V i la resta de personal de Manteniment B-V – Tot el personal que pugui s’havia de concentrar a l’estació de Pl. Catalunya.

- Personal de Producció L-A i Manteniment St. Boi - Tot el personal que pogués s’havia de concentrar a l’estació de Pl. Espanya.

Les aturades estaven convocades per CGT, CCOO, UGT i SEMAF.

Les properes aturades estan previstes, si no hi ha una solució per al conflicte, per als dies 20 i 21 de setembre, de 7 a 9 i de 18 a 20 hores.

També s'ha convocat una manifestació per al dilluns 5 de Juliol que sortirà a les 17 hores de Via Augusta / Muntaner (parada dels FGC de Muntaner) fins el C/ Cardenal de Sentmenat 4 edifici NEO.

Secció Sindical CGT FGC