CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturem el feixisme i el racisme. Manifestació el 29 de juny al Vendrell

Dissabte, 22 juny, 2013

Logo 29J El Vendrell

Manifestació unitària contra el feixisme i el racisme el dissabte 29 de juny, a les 11:30h del matí a la Font de la Rambla del Vendrell.

Des de la CGT de Catalunya, adherida a la convocatòria, es fa una crida a participar-hi.

MANIFEST

Les migracions de les persones en la cerca de millors condicions de vida no són un fenomen excepcional ni recent. La història de qualsevol país o societat està marcada pels fluxos migratoris, en un sentit o en un altre. En les dues últimes dècades hem vist com els països europeus s’han convertit en receptors d’immigració, per, entre altres factors, la pobresa i la manca d’oportunitats en els països d’origen, i també per la possibilitat de prosperar en els països receptors. Així doncs, hem vist com Europa, on durant segles la població emigrava a altres continents – i que avui dia torna a produir-se a causa de la crisi -, ha passat a ser destí de la immigració.

El desmantellament progressiu de l’anomenat “estat del benestar” per part dels successius governs de la Unió Europea, sota la influència de lobbys econòmics, del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional, ha agreujat aquesta situació. La disminució de, per exemple, les ajudes i subsidis que ha comportat l’aplicació d’aquestes polítiques econòmiques, ha fet créixer la sensació de competència entre les persones nouvingudes i la població ja establerta.

La crisi en la qual estem immersos ha permès, a casa nostra i a la resta d’Europa, l’aparició de partits d’extrema dreta, amb un missatge populista i xenòfob, que ha provocat una sensació distorsionada generalitzada sobre els privilegis dels immigrants vers els autòctons, la qual cosa ha generat una degradació de la convivència i un augment de la crispació social. És intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col•lectius més desfavorits. No podem oblidar que circumstàncies semblants van permetre l’ascens al poder de Hitler, a Alemanya, i Mussolini, a Itàlia, entre d’altres.

Al Vendrell, i al Baix Penedès, com a la resta dels Països Catalans, un dels partits que més bé representa aquesta demagògia ultradretana i xenòfoba és Plataforma per Catalunya (PxC). Des que l’any 2003 aquesta formació aconseguí representació a l’Ajuntament del Vendrell hem pogut observar com any darrere any incrementava suports i vots; fins a arribar als 2328 vots (el 17’5%) a les darreres eleccions municipals del 2011, de tal manera que aconseguiren 5 regidories. La demagògia, les mentides, les amenaces i els rumors han estat el seu tret característic des de la seva irrupció. PxC ha crispat la convivència al municipi vendrellenc, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral.

La competència per aconseguir una part d’aquesta massa de vots ha provocat que altres partits hagin adoptat parts d’aquest llenguatge contra la immigració, i així contribuint a la normalització del discurs de la formació xenòfoba. Pel que fa al cas destacat del Vendrell, en l’anterior legislatura, CiU es va reunir assíduament amb PxC, per tal de pactar punts tan importants com els pressupostos municipals i, després de les darreres eleccions municipals de 2011, fins a l’últim moment, la formació va estar oberta a un possible pacte de govern amb la formació racista i feixista.

Aquesta normalitat institucional també ha provocat que bona part de la societat civil vendrellenca, excepte en moments puntuals, hagi mostrat una actitud cada cop més passiva pel que fa a la presència de regidors i regidores d’extrema dreta al consistori.

La formació xenòfoba no ha limitat la seva expansió al Vendrell. A altres municipis del Baix Penedès, com L’Arboç, amb un 5’07% dels vots, i Santa Oliva, amb un 5’55%, també han estat a punt d’aconseguir representació. Cal destacar que en aquest darrer municipi presentaven com a cap de llista a una coneguda simpatitzant dels moviments neonazis de la comarca. A més a més, també van presentar candidatura a altres municipis del Baix Penedès, com Bellvei (3’81%) o Calafell (3’77%).

Hem d’esmentar, també, la presència de Via Democràtica, escissió de PxC, que també es va presentar al Vendrell (2’02%) i Calafell (3’69%) i Bellvei (1'12%).

És l’hora de dir que ja n’hi ha prou, i de demostrar que volem una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda. És l'hora de mobilitzar-nos per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme i al feixisme, que només genera desigualtat i violència. És el moment de posicionar-se i deixar de mirar a un altre costat, ja que la nostra indiferència dóna força a les organitzacions racistes i feixistes com PxC.

Per això, les entitats sota signants convoquem tots els vendrellencs i vendrellenques, així com a la resta dels Països Catalans, a manifestar-se pacíficament el dia 29 de juny de 2013. Aquesta jornada de mobilització, així com les setmanes prèvies, han de ser l’espurna que reactivi la lluita, al nostre territori, contra el racisme i el feixisme.

NO AL RACISME, NO AL FEIXISME, NO A PxC!

NO PASSARAN, NO PASSARAN, NO PASSARAN!

http://29jcontraelfeixisme.blogspot.com


La CGT del Baix Penedès cridem a manifestar-nos el 29 de juny al Vendrell

El proper dissabte 29 de juny a les 11.30 hores a la Font de la Rambla del Vendrell, hi ha convocada una manifestació unitària a nivell nacional contra el feixisme i el racisme a la vila del Vendrell. Des de la Federació Comarcal del Baix Penedès de la CGT cridem a la participació i implicació activa de tota la ciutadania en aquesta mobilització.

La recessió econòmica no només ha propiciat l’atac més dur de les últimes dècades contra els nostres drets socials i laborals. També ha estat l’excusa propicia perquè la demagògia i el populisme de l’extrema dreta guanyin força. A casa nostra PxC és el màxim exponent d’aquesta política d’odi i discriminació. La formació racista ja fa anys que intenta obtenir repercussió i visibilitat mediàtica utilitzant els immigrants com a boc expiatori d’una crisi que no han generat i de la qual en bona mesura en són els principals damnificats.

Al Vendrell, així com a altres municipis del Territori, han aconseguit condicionar la política municipal i instal·lar els seus falsos arguments en el debat públic. És més necessari que mai que des del sindicalisme combatiu, però també des de qualsevol altre àmbit de lluita, desmuntem els seus mites. Les causes de l’actual situació de pauperització de les classes populars no rauen en la presència de població migrada als nostres pobles i ciutats ni en suposats privilegis en l’obtenció d’unes cada cop més migrades ajudes públiques.

Són les elits econòmic-financeres i empresarials, amb la inestimable ajuda de la servil casta política dominant, les que ens han portat a aquest estat d’emergència social. La població migrada forma part de la classe treballadora. Totes compartim uns mateixos interessos i necessitats. És per aquest motiu que hem de reaccionar de forma contundent quan des dels sectors més reaccionaris s’intenta convertir a les víctimes en botxins i desviar la nostra atenció dels autèntics culpables.

A través de la plataforma #29JcontraelFeixisme hem col·laborat en l’articulació d’un moviment ampli i unitari que aglutinés el màxim de sensibilitats en la tasca comú de fer front al racisme. Amb tot, encara queda molta feina per fer i moltes persones per sumar. És imprescindible que des dels nostres centres de treball o des de qualsevol altre espai seguim impugnant els seus enganys i treballant per enfortir les relacions de solidaritat i fraternitat entre els i les treballadores, entre les quals no hi ha d’haver distincions d’origen ni de cap altre tipus.

El proper dissabte guanyem els carrers i plantem cara al feixisme. Ni ahir, ni avui. Ni aquí, ni a Europa, ni enlloc. No passaran!

CGT Baix Penedès


Cartell mobilització 29 de juny:

cartell manifestació 29 juny a El Vendrell contra el feixisme