CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ATUREM EL JUDICI als 32 Okupes de Terrassa JA!!

Dijous, 25 gener, 2007

La setmana del 12 al 16 del mes de febrer del 2007 el jutjat penal nº 2 de Terrassa vol celebrar un judici contra 32 joves que van ser detinguts durant el desallotjament del centre social okupat KORK III el 17 de juny del 1999.

- MANIFESTACIÓ -Diumenge 11 de Febrer a les 12H Estació Renfe Terrassa

- CONCENTRACIONS AL JUDICI – A partir de les 9:30H del matí del 12 al 16 de febrer del 2007 davant dels jutjats de Terrassa.

PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’OKUPACIÓ!!
ATUREM EL JUDICI ALS 32 OKUPES JA!!

La setmana del 12 al 16 del mes de febrer del 2007 el jutjat penal nº 2 de Terrassa vol celebrar un judici contra 32 joves que van ser detinguts durant el desallotjament del centre social okupat KORK III el 17 de juny del 1999.

El desallotjament el va executar més d’un centenar d’agents anti-disturbis de la policia nacional. Es va produir a quarts de set del matí i el van realitzar amb una violència totalment desproporcionada, utilitzant malls per rebentar portes i parets, escopetes disparant pilotes de goma i amb les porres a les mans. Aquests fets van provocar que els detinguts presentessin 32 denúncies per maltractaments i agressions durant la detenció.

Als 32 joves se’ls acusa dels delictes d’usurpació, desordres, atemptat a l’autoritat, danys i una falta a l’ordre públic pels quals se’ls demana un total de fins a 5 anys de presó per persona. A més demanen una fiança de 3000 euros abans de començar el judici.

El KORK III es va okupar el setembre del 98. Era un edifici situat al carrer Puignovell, al centre de Terrassa i portava més de 20 anys abandonat. Durant els nou mesos d’okupació es va rehabilitar i se li va donar vida. Es van realitzar nombroses activitats i va servir de punt de trobada per moltes persones i col•lectius. Actualment porta 7 anys sent un solar ple de pols, brutícia i herbes.

És injust i desproporcionat que el fet d’exercir el dret a una vivenda digna i a la llibertat d’expressió és castigui amb cinc anys de presó. Okupem cases perquè els preu són elevadíssims quan alhora hi ha una enorme quantitat d’espais abandonats. I sobretot les okupem per denunciar aquest sistema que genera pobresa i desigualtats i que permet que unes persones s’enriqueixin especulant mentre moltes altres no poden ni pagar-se un pis, o no poden ni pagar res.

I és per això que ens reprimeixen, per oferir una alternativa al problema de la vivenda okupant espais abandonats, moltes vegades municipals, qüestionant l’estat i l’actual sistema. I és per això que ens agredeixen, ens detenen, ens jutgen i a vegades ens empresonen.

Aquest és un judici polític, és a dir, no és jutjarà a unes persones concretes per uns fets concrets, sinó que el que és jutjarà serà les idees i alternatives que ofereixen els moviments socials per avançar cap a una societat més justa i solidària.

Però no ho podem permetre, hem de continuar lluitant i donar suport als lluitadors i lluitadores represaliades, per tant us volem demanar la vostra solidaritat en la campanya per demanar la despenalització de l’okupació i que s’aturi i s’arxivi el procés judicial contra les 32 persones detingudes durant el desallotjament.

Els actes que ja hi ha convocats són :

- MANIFESTACIÓ - Diumenge 11 de Febrer a les 12h a la estació de Renfe de Terrassa

- CONCENTRACIONS AL JUDICI – A partir de les 10 del matí del 12 al 16 de febrer del 2007 davant dels jutjats de Terrassa.

Assemblea de detinguts/des del KORK III
kork32@terrassa.mesvilaweb.cat

Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa (SAT)
sat@terrassa.mesvilaweb.cat