CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturem la masacre a Gaza. Boicot a Israel

Dilluns, 5 gener, 2009

cartell mani Palestina

ATUREM LA MASSACRE A GAZA - BOICOT ALS PRODUCTES D'ISRAEL - VISCA PALESTINA LLIURE !!!

Dissabte 10 de gener MANIFESTACIÓ nacional, 17 hores Pl. Universitat. (Barcelona)

PROU COL·LABORACIÓ AMB L'ESTAT SIONISTA, ACABEM AMB L'APARTHEID

A Tarragona, concentració a les 17h., a l'Estàtua dels Despullats (Rambla Nova)


Manfest

PROU COMPLICITAT AMB LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ

L'exèrcit d'ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d'aquest nou acte de barbàrie ha causat centenars de morts i ferits, incloent-hi un nombre indeterminat d'escolars que, en el moment del primer atac militar israelià, eren conduïts cap a casa des de l'escola. Aquest últim bany de sang de civils palestins, tot i ser el més despietat, no és el primer, ni suposa un canvi de lògica en l'estratègia d'apartheid i colonització israeliana.

És més, ve a culminar el llarg setge israelià a Gaza, que de moment, per una part, ha merescut diversos pronunciaments no vinculants per part de diversos organismes internacionals i, per altra part, s'ha de destacar que les decisions que sí són vinculants han estat sistemàticament ignorades per els diversos governs israelians. Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d'un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar se, encerclat per l'exèrcit israelià i amb les fronteres d'Egipte tancades.

Davant d'aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea. En lloc de pressionar el govern d'Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra i incompliment sistemàtic del dret internacional, el passat 9 de desembre els governs europeus van decidir enfortir les relacions comercials de la Unió Europea amb l'Estat d'Israel, sense condicionar aquest acord a la presa de mesures cap a una pau justa a la regió, que respecti els valors propis de la democràcia i dels drets humans. El govern d'Israel, encoratjat també per la manca de crítica nord-americana, ha entès el missatge d'aprovació i actua en conseqüència. Fins i tot a casa nostra, els departaments de Vicepresidència i d'Innovació,Universitats i Empresa, han posat el seu gra de sorra aquestes darreres setmanes protagonitzant visites a Israel amb l'objectiu "d'impulsar les relacions econòmiques amb Israel", obviant així els reiterats informes de l'ONU que equiparen el règim d'ocupació israelià amb l'apartheid sud-africà, i que reclamen a la comunitat internacional incrementar la pressió política i econòmica vers l'Estat d'Israel.

Les organitzacions sotasignades ens neguem a l'exercici deshonest i immoral d'equiparar les parts en conflicte. La desproporció de víctimes és aclaparadora -de centenars a una, en aquest cas-. Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí. És per això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya. En el moment present, aquest compromís passa per la ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l'Estat d'Israel, en tots els nivells -europeu, espanyol i català, i per això reclamem:

- Que el govern de l'Estat Espanyol aturi el comerç d'armes amb l'Estat d'Israel.

- Que la ciutadania de Catalunya no compri productes israelians.

- Que el govern de la Generalitat suspengui els acords comercials amb Israel que el departament de Vicepresidència i el d'Innovació, Universitats i Empresa estan promovent.

Primers signataris: Plataforma Aturem la Guerra, NOVA - Centre per a la Innovació Social, Institut de Drets Humans de Catalunya, ACSUR - Las Segovias, Servei Civil Internacional, CIEMEN, Associació Catalana per la Pau, Sodepau, Xarxa d'Enllaç amb Palestina i Comunitat Palestina de Catalunya, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau.

Per a adhesions, premsa, preparar mobilitzacions:

Comunitat Palestina de Catalunya

Leopoldo Alas, 12 (Gràcia)

Tel: 932187248

comunitat.palestina(arroba)gmail.com

www.palestina.cat


Milers de manifestants exigeixen a Barcelona que Israel posi fi a la massacre a Gaza

Diversos milers de manifestants s’han concentrat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el divendres 2 de gener per exigir la fi de la massacre de la població palestina de Gaza, així com del bloqueig que l’Estat d’Israel imposa a aquest territori.

A la concentració, convocada per les Associacions d’amistat amb el poble palestí juntament amb altres col·lectius solidaris, i en la qual han tingut un paper especialment actiu els col·lectius de palestins de Catalunya, s’han cridat consignes de denúncia de la situació com ara “Israel assasina” i de solidaritat amb el poble palestí.

Així mateix s’ha tornat a exigir al govern de la Generalitat que trenqui els acords comercials amb Israel que s’estan promovent des dels departaments de Vicepresidència, i d'Innovació, Universitats i Empresa i s’ha fet una nova crida al boicot als productes israelians. També s’ha agraït la solidaritat de la població catalana i s’ha fet una crida a participar en les diverses concentracions convocades arreu del territori català per a aquestes properes jornades, incloent-hi la manifestació convocada per a dissabte 10 de gener a les 17 hores a la Plaça Universitat.

veure Kaos en la Red