CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ATUREM LA REPRESSIÓ DEL GOVERN MARROQUÍ. LLIBERTAT PER A TOTS ELS CONDEMNATS PER EXPRESSAR-SE LLIUREMENT EL 1r DE MAIG

Dimecres, 23 maig, 2007

El 23 de maig, a les 15h hora marroquina, el Tribunal de primera instància de Ksar-el-kebir ha condemnat a tres anys de presó ferma i multa de 10.000 dirhams (1000 euros) a cinc companys (4 d'ells de l'Associació Nacional de Diplomats en Atur, entre ells el seu president, tots ells de l'Associació Marroquina de Drets Humans), acusats d'atemptat “contra els valors sagrats del regne”.

Aquesta sentència s'afegix a la de Agadir on 2 companys es troben condemnats a dos anys de presó ferma i a una multa de 10.000 dh cadascun. A pesar de la nombrosa concentració enfront del tribunal, de l'ampli moviment de solidaritat amb els detinguts del 1r de maig que s'ha estès per tot el Marroc i a nivell internacional, el govern marroquí ha menyspreat el respecte per la llibertat d'expressió i ha mostrat amb claredat la seva naturalesa repressiva i dictatorial.

La Confederació General del Treball fa una crida a tots els seus ens i a tots les organitzacions sindicals, socials i polítiques de l'estat espanyol perquè facin arribar la seva denúncia més ferma de la violació continuada dels drets humans per part del govern marroquí.

TEXT PROPOSAT EN FRANCÈS:

« La condamnation pour « atteinte au sacré» à TROIS ans de prison ferme les 5 militants de l´ANDCM et de l’AMDH détenus le 1er Mai 2007 à Ksar-el-Kebir suposse une grave violation des droits humains.

L´inculpation par « atteinte aux valeurs sacrées du royaume » dévoile que la Constitution et des lois marocaines sont une entrave à la liberté d´opinion et d´expression, une atteinte aux libertés en géneral et à la liberté d´expression en particulier.

Nous demandons la liberation de Mahdi Barbouchi et Abderrahim Karrad, incarcerés à Agadir, et de Thami Khyati, Youssef Reggab, Oussama Ben Messaoud, , Ahmed Al Kaateb et Rabii Raissouni, incarcérés à Ksar-el-Kebir, province de Larache, et le respect des pactes internationaux des Droits Humains ratifiés par le Maroc «

TRADUCCIÓ AL CATALÀ:

"La condemna per "atemptat contra els valors sagrats del regne" a TRES anys de presó tancada als 5 militants del ANDCM i el AMDH presos el 1 de Maig 2007 de Ksar-el-Kebir suposa una greu violació dels drets humans. La inculpació per "atac als valors consagrats del regne" revela que la Constitució i lleis marroquines són un obstacle a la llibertat d'opinió i expressió, un atac a les llibertats en géneral i a la llibertat d'expressió en particular. Demanem la llibertat de Mahdi Barbouchi i Abderrahim Karrad, en presons de Agadir, i de Thami Khyati, Youssef Reggab, Oussama Ben Messaoud, Ahmed Al Kaateb i Rabii Raissouni, empresonats en Ksar-el-Kebir, província de Larache, i el respecte dels pactes internacionals dels Drets Humans ratificats pel Marroc".

Enviar el text en francès als faxos i correus electrònics següents:

Fax Primer Ministre fax: 00212 37768656 / 00212 37761010 courrier@pm.gov.ma
Fax Ministeri Interior: 00212 37767404 courrier@mi.gov.ma
Fax Ministeri de Justicia: 00212 37723710 courrier@mj.gov.ma
Fax Governador Larache: 00212 39913579
Fax Governador Agadir: 00212 028840249