CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturem l’empresonament del David Sànchez. Continua la campanya de suport

Dilluns, 12 gener, 2009

cartell convocatòries

La tarda del diumenge dia 11 de gener un acte a les Cotxeres de Sants, que ha aplegat prop de 500 persones, ha servit per presentar el manifest signat per 75 entitats que exigeixen la llibertat de David Sànchez. En el mateix acte, un grup d'exinsubmisos, amb el suport de Lluis Llach i Arcadi Oliveres, ha fet públic un altre manifest de suport.


Hi han actuat també Quico Pi de la Serra, Cesck Freixes, Adolf Ahosta i Esther Formosa

Més de 700 persones es van manifestar el dia 9 pel centre de Vilafranca del Penedès en solidaritat amb en David Sánchez. Aquesta setmana hi ha convocades mobilitzacions a Vilafranca i Barcelona: Dimarts 13, acte a Vilafranca (20h, a l’Escorxador). Dimecres 14, roda de premsa i concentració (19h, plaça Sant Jaume de Barcelona). Dissabte dia 17, manifestació des de la Plaça de Sants de Barcelona.

Ple de gom a gom a les Cotxeres de Sants aquesta diumenge a la tarda per reivindicar la llibertat del vilafranquí David Sànchez, detingut el passat 6 de gener de matinada i que està sota el risc de ser empresonat el proper divendres pel sol fet de tenir antecedents per "insubmissió".

En un marató político-cultural, cantautors, membres del moviment antimilitarista, i entitats del barri de Sants i d'arreu han presentat un manifest o­n s'exigeix la seva llibertat. El manifest ja el subscriuen més de 75 entitats d'arreu del país.

Entre diferents intervencions, com les del cantautor Quico Pi de la Serra, Cesc Freixes, el duet conformat per Adolf Aosta i Ester Formosa o el poeta Carles Rebassa o la carta tramesa per Isabel-Clara Simo, els parlaments han denunciat la persecució política i han apel·lat al sentit comú davant "el disbarat i el ridicul" que es pretenguin emprar uns antecedents que avui no tenen avui cap validesa jurídica, per forçar l'empresonament d'en David.

També en el mateix acte, que ha deixat petita la sala d'actes obligant a instal·lar amplificadors a la carretera de Sants. s'ha presentat un manifest (que adjuntem) cosignat per insubmisos condemnats en ferm a la dècada dels 90. El manifest 'Insubmisos pel David de la Fornal' compta, a més, amb el suport d'en Lluís Llach, Arcadi Oliveres (president de Justícia i Pau) o Francesc Tubau (Aturem, la Guerra) i Gabriela Serra, com a membres del moviment pacifista català.

Trobareu tota la informació a:

davidvilafranca.blogspot.com


Manifest

Insubmisos pel David de La Fornal

Nosaltres, insubmisos condemnats en ferm en la dècada dels 90 per negar-nos a complir el servei militar obligatori, membres del moviment antimilitarista i compromesos amb la desobediència civil no-violenta, ens adrecem a la titular del Jutjat número 15 de Barcelona i manifestem:

- Que la insubmissió va ser un moviment social que va acabar amb 231 anys de lleva militar obligatòria i que va comptar amb un amplíssim suport social en el si de la societat catalana.

- Que en els darrers 30 anys, fruit d'aquest compromís antimilitarista, més de 40.000 joves es van declarar insubmisos de forma pública i oberta i es van complir més de 1.000 anys de presó. Que, al mateix temps, més d'un milió de joves es van declarar objectors de
consciència.

- Que l'abril de 2002, el Parlament del Regne d'Espanya va suprimir per unanimitat el delicte d'insubmissió, va cessar totes les causes pendents i va aprovar la cancel·lació dels antecedents penals i policials per a totes les persones implicades en la lluita civil contra la lleva forçosa i obligatòria, fruit del qual aquest delicte i els antecedents pel mateix són avui inexistents en l'ordenament jurídic vigent.

- Que, des d'aquesta perspectiva, no podem fer res més que escandalitzar-nos davant la pretensió d'emprar, barroerament, els antecedents penals per insubmissió d'en David Sànchez per empresonar-lo injustament, exigint la immediata anul·lació de l'ordre d'empresonament per a que en David segueixi treballant amb nosaltres amb el seu compromís quotidià. És obvi que un antecedent cancel·lat ahir no pot tenir efectes jurídics avui.

Volem finalitzar adreçant-nos als magistrats implicats en aquest procediment amb una reflexió. Per als joves d'avui, no haver d'aprendre obligatòriament a matar i morir és un avenç civilitzatori, causa i efecte directe de la lluita insubmissa que es concretà en milers de joves implicats que, com en David Sànchez, van desobeir la lògica militar i militarista per aconseguir-ho. Per tant més que penalitzacions, mereixen agraïments.

Restem a la seva disposició,

Barcelona, a 11 de gener de 2008

Pepe Beunza, primer objector no-violent a l'estat, empresonat i amb dos consells de guerra sota el franquisme (1971 i 1972)

Ermengol Gassiot, insubmís condemnat a 1 any de presó

David Fernandez, insubmís condemnat el 1997

Victor Reixach, insubmís condemnat el 1998

David Franquesa, insubmís 1999

José F. Mota, insubmís a la PSS a la UAB 1996

Gebran Jamal, insubmís condemnat

Joan Avellaneda, insubmís condemnat

Marc Barrobé, insubmís condemnat

Lluc Pelaez, insubmís condemnat

Adolf Montoliu, insubmís condemnat

Jordi Muñoz, insubmís condemnat

Moviment per la Pau

Francesc Tubau, Aturem la Guerra

Ma Gabriela Serra, Entrepobles

Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau

Lluís Llach