CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Aturem les retallades a la UAB

Dilluns, 17 octubre, 2011

Aquest dimarts 18 d'octubre la Comissió d’economia vol aprovar les línies generals pressupost de la UAB pel 2012 i el dimecres el Consell de Govern presumiblement les ratificarà. Les directrius que s’aprovaran són una autèntica imposició a la UAB per part de la Generalitat i comporten retallades en llocs de treball, condicions laborals i en l’oferta docent. Ara més que mai cal mobilitzar-nos per aturar la seva aplicació, que hipoteca greument el futur de la UAB. Per això, des de CGT-UAB recolzem les següents convocatòries:

- Dimarts 18 d’octubre, a partir de les 9 h. concentració de PAS i PDI davant del Rectorat, durant la reunió de la Comissió d’economia.

- Dimecres 19 d’octubre, a partir de les 8:45 h. concentració de PAS i PDI davant del Rectorat, durant la reunió del Consell de Govern.

- Dimecres 19 d’octubre, a les 14 h. assemblea inter-campus a la Pça. Cívica. Convoca la PUP (http://cgtuab.wordpress.com/2011/10/17/enterrament-de-la-universitat-publica-convoca-pup/)

A sota us adjuntem un comunicat al respecte.


CONTRA ELS ACOMIADAMENTS DEL PLA MAS-COLELL A LA UAB

La Secció Sindical de CGT-UAB ha decidit no seguir participant en la Mesa de Negociació que ha organitzat l'Equip de Govern de la UAB tan sols per complir els requisits legals i aparentar una “negociació”.

Actualment s'estan duent a terme negociacions a l'ombra entre l'Equip de Govern i els anomenats “sindicats majoritaris” per facilitar el tràmit i aprovació de les mesures de retallada al personal de la UAB, que representaran el 76% de l'ajust per al Pressupost 2012 de la UAB, i que comportaran un important nombre d'acomiadaments de professorat, així com una notable reducció de la capacitat docent i investigadora de la plantilla de la UAB.

Hem d'assenyalar que en cap moment l'Equip de Govern ha atès les exigències de buscar fonts d'ingressos noves, com ha vingut reclamant CGT des de fa temps (cànon sobre l'esfera de negoci i l'àmbit privat d'activitats UAB, rendibilització de patrimoni, etc), que haurien fet viable que no es toqués el pressupost per a professorat. L'Equip de Govern de la UAB actua, així, com a corretja de transmissió del PLA MAS-COLELL de desmuntar el sistema públic universitari, per afavorir la mercantilització de les Universitats Públiques Catalanes, i per promoure els negocis privats en l'àmbit de l'ensenyament superior.

En aquestes condicions, ens adrecem a:

1) la Comunitat Universitària de la UAB perquè prengui consciència que s'estan atacant els fonaments de la Universitat Pública a Catalunya, i que si no actuem amb rapidesa i amb contundència, el PLA MAS-COLELL es portarà a la pràctica, executat amb la complicitat de l'Equip de Govern de la UAB.

2) a aquells sectors de professorat precari, amb contractes temporals, o ocupant places que no són de plantilla, que seran els que sofriran els acomiadaments pròximament, i que potser no són conscients d'aquesta contingència, donada l'opacitat de les finalitats que persegueix l'elaboració del Pressupost 2012 de la UAB. Des de la Secció Sindical de CGT-UAB estem elaborant la llista d'afectats i afectades pels acomiadaments planejats per l'Equip de Govern de la UAB, i us volíem demanar que us poseu en contacte, a través del nostre correu cgt.ensenyament(arroba)uab.cat. En els vostres missatges podeu exposar la vostra situació i proporcionar les vostres dades per incorporar-vos a la llista d'afectades/ats per les polítiques del PLA MAS-COLELL en la UAB.

3) a les altres Seccions Sindicals de la UAB, perquè deixin clara la seva postura, quant a l'actitud que adoptaran enfront el Pressupost 2012, les mesures de retallada de plantilla de l'Equip de Govern UAB i l'aplicació del PLA MAS-COLELL a la nostra universitat, de manera que el seu silenci o la seva ambigüitat no deixin entreveure la seva complicitat amb tot això.

Secció sindical de la CGT a la UAB