CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Auditoria del deute. Setmana internacional del deute del 8 al 15 d’octubre de 2012

Diumenge, 30 setembre, 2012

Auditoria ciutadana del deute: un procés d'apoderament ciutadà que obre nous camins cap a la justícia social i econòmica.

Acte a Barcelona el 2 d'octubre amb Maria Lucia Fatorelli i Myrian Ayala, dues auditores amb una llarga experiència, tant en el seu treball professional com com en les auditories ciutadanes de l'Equador i el Brasil. Ens guiaran a través dels processos portats a terme en aquells països i ens mostraran les possibilitats i avantatges d'engegar un procés similar a l'Estat espanyol.

A les 19h. al Centre Cívic Pati Llimona, c/Regomir 3, Ciutat Vella, Barcelona.

Per què una auditoria ciutadana del deute? Un procés d’apoderament ciutadà que obre nous camins cap a la justícia social i econòmica.

La Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) analitza l'experiència dels països del Sud en la lluita contra el deute i la realització d'Auditories Ciutadanes en un seguit d'actes a València, Madrid i Barcelona, com a preludi de la Setmana d'Acció Global contra el Deute.

La situació econòmica que vivim reclama de manera urgent la realització d'una auditoria que evidenciï i posi en coneixement de la ciutadania l'origen i la composició del deute públic. Aquest deute està sent utilitzat per justificar una onada de retallades socials que porten a la misèria cada dia a més persones, tal i com ha succeït des de fa dècades a altres països d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.

Per avaluar com podem, des de la ciutadania, afrontar aquesta situació, la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), hem convidat a MARIA LUCIA FATTORELLI, coordinadora de l'organització brasilera Auditoria Cidadã da Dídiva (Auditoria Ciutadana del Deute) i MIRIAM AYALA SILVA, col·laboradora de la Comissió per a la Auditoria Integral del Crèdit Públic (CAIC) que va realitzar l'auditoria del deute públic equatoriana. Ambdues tenen una àmplia experiència en processos d'auditoria ciutadans i oficials del deute, i són autores del Manual per a realitzar auditories del deute del Tercer Món (CETIM / CADTM, 2006) que està essent actualitzat amb la seva col·laboració per adaptar-lo a la situació europea i del Nord d'Àfrica. Aprofitant la seva estada a Europa visitaran Madrid, València i Barcelona per explicar la seva experiència en els processos d'auditoria i parlar sobre la situació del deute a l'estat espanyol, així com sobre les similituds i diferències amb les experiències llatinoamericanes.

Els actes organitzats per la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute son un preludi de les diferents accions i activitats que tindran lloc entre el 8 i el 15 d'octubre, durant la Setmana d'Acció Global contra el Deute.

Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute "No devem, no paguem"

@AuditCiudadana @AuditoriaBcn

http://www.auditoriaciudadana.net

auditoriabcn@gmail.com

auditoria del deute. Setmana internacional del deute

FONT: PLATAFORMA AUDITORIA CIUTADANA DEL DEUTE

Manual de l'auditoria del deute aplicat al tercer món:

Mapa de l´auditoria del deute: