CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Augmenta el seguiment de les aturades del personal de venda, informació i atenció al client en tota la xarxa ferroviària

Dijous, 17 abril, 2008

El seguiment de les aturades per al personal de venda, informació i atenció al client que ha reactivat CGT en tota la xarxa va en augment. El seguiment de les dues primeres jornades, els divendres dies 4 i 11 d'Abril va ser molt important, donant-se seguiments del 100% a Tarragona, Reus, L´Aldea-Amposta, Barcelona Sants, Girona, Figueres, Oviedo, Gijón, Salamanca, Àvila, Madrid Chamartín, Zaragoza, Linares, Baeza, Huelva…, i percentatges d'entre el 50 al 70% a Màlaga, Valladolid, San Sebastian, Vigo, Càceres…


CGT ha decidit continuar les aturades per a aquest personal depenent de la Direcció executiva d'Estacions d'ADIF, en l'àmbit de tota la Xarxa ferroviària, després de no recollir-se les reivindicacions del col·lectiu en el recent Conveni Col·lectiu signat per l'Empresa, CCOO, UGT, SCF i SF.

Està en joc el futur i la qualitat d'un servei públic en condicions per a l'usuari del ferrocarril, que en els últims anys, va veient com es va suprimint o privatitzant aquest servei en les estacions, el que augmenta la precarietat tant en el servei prestat com en les condicions de treball del personal que ho presta.

Les causes que motiven la convocatòria d'aquestes aturades són les següents:

1.- Falta de personal i progressiva reducció i privatització de llocs de treball, que incideixen negativament tant en la qualitat del servei a l'usuari del ferrocarril com en les condicions de treball del personal d'estacions. Exigim la contractació de personal suficient que garanteixi un servei de qualitat, mitjançant oferta pública d'ocupació en ADIF, a més de la paralització de les privatitzacions i la recuperació per part de ADIF d'aquestes càrregues de treball.

2.- Millora de les condicions actuals de treball, seguretat i salut dels/les treballadors/es, valoració del treball a torns i del treball en diumenges i festius, a més de no estar regulat el menyscapte de diners, el que produeïx que els/les treballadors/es hàgin de reposar els faltants en caixa de la seva butxaca sota amenaça d'expedients disciplinaris.

Des de CGT hem intentat en nombroses ocasions solucionar tota aquesta problemàtica, havent suspès les mobilitzacions durant més de tres mesos amb la intenció de facilitar la negociació i un acord satisfactori, encara que la postura de ADIF i la seva D.E. d'Estacions ho ha fet impossible.

CGT lamenta haver hagut d'arribar a la necessitat de reactivar les mobilitzacions i demana comprensió i suport als usuaris del ferrocarril, ja que un dels objectius fonamentals d'aquestes mobilitzacions és assolir un servei públic ferroviari de qualitat.

Sindicat Federal Ferroviari de la Confederació General del Treball - Secció Sindical de Tarragona