CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Augmenta la participació a l’aturada ahir dijous al 3r dia de la Vaga Indefinida a la DGT de Barcelona.

Divendres, 28 juny, 2013

Augmenta la participació a l'aturada ahir dijous al tercer dia de la Vaga Indefinida de 13 a 15 hores en la Direcció General de Trànsit (DGT) a la província de Barcelona

Concentració avui divendres 28 juny, 2013, a les 13 hores a l'edifici La Campana

Ahir dijous 27 de Juny, la vaga indefinida va ser secundada per més treballadors i treballadores. Aproximadament pel 80% d'operadors d'informació quedant uns 2.000 expedients i tràmits sense realitzar-se. També han secundat la vaga aproximadament el 50% del personal examinador, acumulant uns 400 exàmens pràctics sense fer i sent traspassats per al mes de setembre per temes de calendari.

La CGT, juntament amb CCOO i UGT, han convocat aturades parcials indefinides des del 25 de juny. Les aturades es realitzen des de les 13 a les 15 hores i afecten les Direccions de Barcelona i Sabadell, els dos centres de treball que hi ha a la província de Barcelona, ​​així com les zones d'exàmens pràctics de conducció de la província (Barcelona, ​​Sabadell , Vilafranca, Mataró, Granollers, Vic i Manresa).

La responsabilitat d'aquesta situació és del Cap Provincial de Trànsit que es nega a negociar, provocant un empitjorament de les condicions de treball del personal i dels usuaris.

Els motius de la vaga són:

  • Les condicions dels centres de treball, estructurals i de seguretat.
  • Les condicions d'acompliment dels llocs de treball.
  • Les càrregues de treball i els factors psicosocials.
  • La reducció significativa de la plantilla.

Davant aquesta situació la Prefectura Provincial únicament planteja el tancament dels centres de treball des de mig matí ocasionant importants acumulacions al carrer de ciutadans que volen realitzar gestions a la DGT. Amb aquesta estratègia de l'empresa pretenen una privatització encoberta d'un servei públic ja que estan abocant als ciutadans a realitzar els tràmits per mitjà dels gestors administratius que tenen preferència a l'hora de la tramitació d'expedients: qui vulgui un servei ràpid haurà de pagar i el ciutadà de a peu haurà de armar-se de paciència i trigarà més temps a realitzar els mateixos tràmits. Sembla que la política de desprestigiar tot el públic i dir que funciona malament, com a pas previ a la privatització, també s'està produint a la DGT.

La direcció de la prefectura està provocant un efecte embut, ja que el nombre de tramitacions que deixen de realitzar-se cada dia van en augment i això a 3 dies de la implantació de la cita prèvia per realitzar tràmits, el dilluns 2 de juliol. El servei que hauria d'estar funcionant des del passat 25 de juny a través de la pàgina oficial de la DGT, no està funcionant com hauria i es produeixen col·lapses, havent de dirigir-te al telèfon de pagament 060. L'altra opció a partir del 2 de Juny, més rocambolesca, serà fer una cua presencial per sol·licitar la cita prèvia, el que provocarà dos viatges presencials dels usuaris per realitzar un tràmit.

Les treballadores i treballadors, estan farts d'una direcció despòtica sense la més mínima empatia cap als ciutadans i els treballadors, que gestiona i organitza el servei com si tractés amb robots. Si no hi solució, el conflicte es pot estendre a altres centres de treball del país.

CGT-Premsa Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció