CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

AUTOBUSOS DE TMB: TOT SEGUEIX IGUAL

Dilluns, 14 gener, 2008

La primera reunió després de les mobilitzacions deixa tota igual. La Direcció no vol parlar sobre el tema que realment ens importa, els 2 dies de descans setmanal ja que la reunió l'han volgut centrar únicament en l'aplicació del Reial Decret 902 i que aquesta aplicació sigui a costa del treballador.

Més de cinc hores de reunió només han servit per a arribar a dos acords: Hi haurà reunions dos dies a la setmana i TMB reconeix que els conductors/es no fan el descans que obliga la Llei.

La Direcció segueix en els seus tretze amb els tres punts de sempre, només vol parlar d'una part del problema: temps de descans diari, eliminació del temps de presència i la pluriocupació al que des del Comité de Descansos s'ha afegit dos temes més; Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que reconeix el dret als 15 minuts d'entrepà, i d'establir un nou calendari de descans setmanal amb dos dies de festa.
Quant a l'aplicació del descans diari, la Direcció diu que aquesta aplicació comportaria: el partir tots els serveis, ficar més punts de relleu, prestar servei en més d'una línia cada dia i canviar el reglament de triada de serveis. En definitiva, la Direcció vol llevar-nos la propietat del servei.
No cal oblidar que la interpretació del Comité de Descansos és totalment diferent. Entenem que el descans diari ha d'estar dins de jornada i per compte de l'empresa perquè així es desprén de la interpretació del conveni de TB. També entenem que el número de partits i la seva duració estan tancats igualment per Conveni, per la qual cosa realment entenem que les propostes de la Direcció xoquen frontalment amb el conveni.
Per a nosaltres és fonamental introduir en la negociació la reducció de jornada que implica la correcta interpretació del RD 902 ja que amb ella podrem acostar-nos a la consecució de la meta final que són els dos dies de descans setmanal. Mentres no arribi l'acord, avui hem tornat a demanar que als conductors/es d'autobusos se'ns compensi d'alguna manera, o amb diners 200€/mes o dies de descans fins que es pugui aplicar.

El dijous que ve està previst parlar del temps de presència.

MANIFESTACIÓ CIUTADANA AL FEBRER DE SUPORT ALS CONDUCTORS/ES I CONTRA L'ACTUACIÓ DELS MOSSOS

Davant de l'agressió que va patir el nostre company Teodoro per part dels Mossos d'Esquadra quan va ser detingut, colpejat i posat a disposició judicial amb l'acusació d'haver sigut ell el que va agredir a dos mossos, el Comité de Descansos ha decidit convocar una manifestació per a febrer per a denunciar davant de l'opinió pública l'actuació dels Mossos d'Esquadra. La data concreta s'informarà en breu.

Durant el conflicte d'autobusos la policia catalana ha protagonitzat nombrosos actes que han de ser censurats amb energia per la ciutadania. Els conductors/es hem sigut insultats, perseguits, agredits i detinguts, com ocorria en els pitjors temps del franquisme, per demanar millores laborals i això no es pot permetre.

Aquest és el motiu que molta gent i organitzacions de qualsevol tipus ens hagin mostrat el seu suport actiu a la nostra lluita i contra l'actuació policial.

Des del Comité de Descansos s'ha convocat aquesta manifestació amb la intenció que a ella se sumeixen, a més dels conductors/es de TMB, tots els ciutadans/es i totes les organitzacions que estiguin en contra d'aquesta actuació policial i vullguin mostrar la seva solidaritat amb la lluita dels conductors/es d'autobusos.

Ja s'ha creat un grup de treball específic que es va a dedicar que aquesta manifestació sigui un èxit. Tu pots col·laborar en aquest mateix objectiu, hem d'aconseguir que aquesta manifestació sigui un èxit de participació.


http://comitedescansos.blogspot.com/