CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Autobusos TMB: S’acaben les eleccions on CGT obté 4 delegats, comença el conveni

Dimecres, 10 desembre, 2014

Autobusos TMB. S'acaben les eleccions, comença el conveni.CGT autobusos TMB. Desembre 2014, Utopia nº123:

Ja han passat uns dies del final del "patit" procés més llarg d'eleccions que hem fet a TB i tot sembla indicar que el resultat que es va publicar la matinada del dia 26 es pot dir com el definitiu.

I ja sabem, mitjançant els comunicats que han emès tots els sindicats, que Tots han guanyat. No els ho anem ha discutir, si aquesta és la seva lectura o la seva il·lusió no els hi anem a treure. La nostra lectura és molt Diferent. Des de l'assemblea de CGT afirmem, sense cap tipus de dubtes. Que Qui ha guanyat de veritat aquestes Eleccions és la Direcció de TMB, han guanyat els seus sindicats, i el pitjor, ha guanyat el discurs de la passivitat, la insolidaritat i el conegut i trist discurs del "virgencita Que me quede como estoy ".

Les eleccions ja han quedat enrere i ara comença el conveni. Unes eleccions a les que CGT ha estat el sindicat més votat en dos Cotxeres (Triangle i Horta) i hem ocupat ocupat el segon lloc com a sindicat, a les altres dues (Zona Franca i Pablo Díez).

Ens hem quedat a 3 vots d´obtenir un delegat més en el Col·legi d'Especialistes i en han faltat 20 vots per obtenir un representant més al Col·legi de Tècnics.
Per 23 Vots que hem perdut 2 delegats respecte a Les eleccions del 2010 el que ens deixa estafats amb 4 delegats.

Amb aquests resultats la nostra Presència a la propera Comissió Negociadora del Conveni serà de 2 delegats i amb organismes europeus de normalització dos delegats i amb la força i la il·lusió de tota La militància de CGT anem a començar a negociar un nou conveni que serà molt difícil que es resolgui a favor de la plantilla a menys que siguem capaços d´aconseguir entre tots/es que la plantilla d'autobusos surti de la seva letargia.

La Direcció juga als escacs, les jugades que fa les té estudiades amb antelació per q que s´acabi la partida del conveni, al seu favor, amb escac i mat.
No és casualitat l´acomiadament de Bonilla, no és casualitat que es contracti en precari i que els seus sindicats es dediquin a recollir currículum com bojos just abans de les eleccions. Tampoc és casualitat l´acomiadament de Pilar. L´escenari del conveni ja s´esta veient. Disciplinar a la plantilla i reduir l´absentisme per seguir amb la seva política d´augmentar la productivitat de la plantilla.

Minimitzar les penúries de la contractació mantenint la jubilació parcial serà la moneda de canvi per a congelar els nostres salaris.

Des de CGT anunciem que, encara que a la Direcció li estigui sortint bé ls seves primeres jugades, anirem a seguir donant batalla i anunciem que anem sobrats d´energies i d´alegria de saber que ja s´ha començat el camí per a recuperar la dignitat de tots els col.lectius de TB.

El nostre objectiu ara és donar-li la volta al pesimisme de la plantilla i demostrar un altra cop que quan es començar a caminar desapareixen els dubtes. Ens neguem a quedar-nos quiets, ens neguem als plans de la Direcció.

A CGT estem il.lusionats/des per aquest nou repte que ja tenim a la volta de la cantonada. Un cop més anem a demostrar que estem disposats a liderar, juntament amb tu, aquest camí. Ara et demanem que estiguis atent al conveni i que prenguis consciència i il.lusions amb nosaltres per a fer possible que aquestes primeres victòries de la Direcció es puguin convertir en tot el contrari.

La gran mentida del SIT : “el nostre compromís és la teva estabilitat”

En la darrera campanya electoral per a elegir els delegat/des al Comitè d´empresa, el SIT va tornar a repetir la vella cançó de sempre amb l´eslogan "el nostre compromís, la teva estabilitat”, presentant-se així, com un sindicat responsable, seriós, partidari a priori de la negociació, els referèndums, etc. Però com s´agafa abans a un mentider que a un coix, amb la no renovació del contracte de la companya Pilar Peña, conductora del Triangle, aquesta mentida els hi ha esclatat als seus nassos, posant al descobert el que entén el SIT quan parla d´estabilitat.

La pròpia companya denuncia en una carta la seva situació, de la qual reproduïm un estracte:
“Soy Pilar Peña conductora de Triangulo, quiero informarte de que TMB después de 7 años decide no renovarme el contrato de relevo. Creía que mi sindicato SIT con buenos contactos en la empresa lucharía por esta injusti-cia, pero me dijeron que hablarían con los demás sindicatos para luchar unidos, pero resulta que no han hablado con nadie y han permitido que me echen sin que nadie se entere.
No solo no me ayudan, sino que me dicen que la empresa con la que según ellos se reunieron y que pongo en duda, les dice que es por estar de baja y que tengo muchas ba-jas (todas justificadas y la mayoría accidentes laborales por agresiones e intoxicación de gas conduciendo, esos tan seguros buses de zona. pero el SIT me pidió discre-ción para no dañar a TMB y yo (ingenua) así lo hice.
Mi situación no la conocéis porque ya se ha encargado el SIT que así sea, porque lo que la empresa pretende y esto dicho por los del SIT, es escarmentar para que haya menos bajas.
Este paso que ha dado la empresa es para ver si pueden despedir a los que están de baja, tienen accidentes, o los que según ellos no sean rentables, es decir todos los fijos que con los contratos basura de nueva incorporación les salen MUCHO más baratos.
Y los afiliados que se creen que con el SIT están seguros y protegidos debéis tener cuidado porque el SIT miente y te deja abandonada, hasta me he tenido que buscar una abo-gado porque ellos no me lo ofrecieron solo “asesoramiento” ya que para ellos yo no tenia defensa ninguna, porque eso era lo que TMB había decidido.
Estoy demostrando que negocian para su in-terés pero no por el de sus afiliados. Imaginar si tuvieran que luchar por todos los trabajado-res.”

Des de CGT estem donant suport a la companya, perquè segons el vigent conveni en l´article 18, els contractes de relleu a temps complet són indefinits, i no anem a permetre que la direcció es salti a la torera el conveni acomiadant de manera encoberta una treballadora.

I aquest suport li donem sense fer cas als rumors que la direcció escampa sempre que hi ha un acomiadat, que estenen de manera interessada alguns sindicalistes i acaba repetint algun tonto (que sempre n´hi ha).

Per últim, un avís a navegants: si aquesta és la “estabilitat” que busquen els afiliats i simpatizants al votar als sindicalistes del SIT, és millor que comencin a buscar-la en un altra lloc.

RESULTATS ELECCIONS SINDICALS TMB BUS 2014 (SUMA COL.LEGI ESPECIALISTES I TÈCNICS)

CGT - 454 VOTS - 4 DELEGATS
ACTUB- 299 VOTS - 3 DELEGATS
COS - 199 VOTS - 2 DELEGATS
SIT - 523 VOTS - 6 DELEGATS
UGT - 525 VOTS - 6 DELEGATS
CCOO - 394 VOTS - 5 DELEGATS
USOC - 165 VOTS - 2 DELEGATS
ASAC - 83 VOTS - 1 DELEGAT

Més informació:

- TWITTER CGT BUS TMB

- WEB CGT BUS TMB

- RADIO ROSKO (RADIO CONTRABANDA)