CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Avortament lliure i gratuït. Dret al propi cos. Aturem l’ofensiva Gallardón

Dimarts, 24 setembre, 2013

28set-2013-cartellimprenta.jpg

La crisi del sistema de producció i reproducció del sistema capitalista i patriarcal, està creant un retrocés a nivell històric dels drets laborals, socials i personals de les dones treballadores del poble catalá.

Amb l'excusa de la crisi, el capitalisme está expulsant del mercat laboral a milers de dones (a la Administració Pública el 85% dels acomiadaments son dones). Les retallades i privatitzacions dels serveis públics essencials (sanitat, educació, serveis socials) colpegen directament a les dones treballadores, obligades a abandonar els llocs de treball i tornar a casa per treballar gratis per mantenir la família i estalviar diners a l'estat que redueix cada cop més els pressupostos socials.

Ara, el ministre Gallardón, vol retallar el dret de les dones a l'avortament, en una verdadera contrareforma que significa l'ingerència de l'estat a decidir sobre el nostre cos i les nostres vides. La Llei del PSOE del 2010 despenalitzava l'avortament dins les les 14 primeres setmanes de gestaciò a partir dels 18 anys, però no garanteix el dret a l'avortament lliure i gratuït.

A Catalunya, amb el Tripartit abans, i amb CIU ara, les dones han d'avançar els diners (uns 300 euros) per poder avortar a la xarxa privada de clíniques que practiquen IVEs, el que restringeix l'accès sobretot a dones joves, treballadores i migrades que no tenen recursos económics. Podem assegurar doncs, que una part de les dones no estan en situació de poder gaudir d'un dret que els diferents governs de la Generalitat no asseguren.

A més, el govern de CIU, no ha desplegat el dret a l'educació sexual i afectiva a les escoles, així com l'accés lliure als anticonceptius i a la píndola del dia després que pot tenir un cost de 20 euros.

El PP i Gallardón volen fer una contrareforma de la llei molt restrictiva per a les dones.

- Vol tornar a la llei de supòsits de 1985, reduint les setmanes en que la dona té dret a avortar, tant per violaciò com per perill físic o siquic de la mare.

- Vol eliminar el supòsit de malformació del fetus.

- Vol eliminar el dret de la dona jove a decidir avortar durant les primeres setmanes de gestació.

- Vol una reforma del Codi Penal, en que l'avortament fora de la llei seria punible.

- Possible supressió del lliure accés a la pastilla del dia desprès o altres anticonceptius.

- Supressió de la llei d´educaciò sexual i afectiva.

No podem passar per alt l'atac a les dones treballadores a decidir sobre el nostre cos. No son màquines de parir al servei de l'estat, el patriarcat i el capital. No podem passar per alt que la dreta ultracatòlica, Unió Democràtica, Kikos, Opus Dei i altres entitats subvencionades per La Caixa, formen part d'una campanya pel control dels nostres cossos.

Per tant, la lluita del moviment feminista pel dret a l'avortament lliure i gratuït continua sent necessària. I per això, ens cal la complicitat i la solidaritat de totes les companyes i companys del moviment sindical i social.

Per aixó, la CGT fa una crida a la participació de tota la afiliació a les diferents convocatòries que el moviment feminista convoqui a tot el territori.

-Dimecres 25 de setembre, acte a Barcelona contra els ultracatòlics (PG.Gaudí-Sagrada Família), 20h.

- Dissabte 28 de setembre, manifestació a Barcelona, 18h. davant la Delegació del Govern (Mallorca 278) .

- Dissabte 28 de setembre, 19.30h. concentració a Tarragona, davant local del PP (Rambla Nova amb c/Unió)

SECRETARIA DE GÈNERE DE CGT CATALUNYA

Més informació:

- FACEBOOK GÈNERE CGT CATALUNYA