CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Badalona: Els treballadors de Sun Chemical preparen mobilitzacions contra l’ERO

Dimarts, 7 juny, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

L'ERO mitjançant el qual l'Empresa Sun Chemical (antiga Coates Lorilleux), pretén acomiadar a 25 treballadors de Badalona es troba ja en la recta final del període de consultes, i davant l'immobilisme de l'empresa, els treballadors es plantegen realitzar aturs en la producció.

L'ERO presentat, no és més que una altra mostra de la facilitat que dóna la Llei per a acomiadar impunement i fer “neteges” salvatges. En aquest cas concret, l'empresa justifica els acomiadaments al·legant pèrdues econòmiques amb altres empreses del seu mateix grup (quina casualitat). És a dir, que mitjançant un senzill exercici de maquillatge comptable, com pot ser vendre sota preu a les empreses del grup, es provoquen aquestes “pèrdues virtuals” amb les quals pretenen justificar els acomiadaments.

D'aquesta manera, donen per fet que l'administració donaria per bons els acomiadaments i a més els surten “baratets”, doncs no ho oblidem, una gran part de les possibles indemnitzacions les paga l'administració, és a dir amb diners públics, és a dir que entre tots els ciutadans paguem els acomiadaments d'altres ciutadans perquè les empreses segueixin fent el que els doni la gana a l'empara de la crisi, i el grup empresarial segueixi donant beneficis astronòmics a una petita banda de paràsits.

Més endavant, si aconsegueixen deixar en el carrer a aquestes famílies, ja contractaran a personal, perquè feina n'hi ha. Això sí, tindrà les condicions laborals molt més favorables a l'empresa a causa de les contínues reformes de les Lleis Laborals a favor de l'empresari (contractació precària, indemnitzacions miserables, etc) i a més en aquest cas concret, possiblement fins i tot es regirien per un conveni notablement pitjor que el qual tenien els acomiadats.

Si el grup al que pertany Sun Chemical aconsegueix acomiadar a aquests treballadors tan tranquil·lament, no tindrà més que repetir la mateixa operació l'any següent inventant pèrdues per a una altra de les empreses del grup, i així podrà fer altra “neteja” i retallar els drets guanyats pels treballadors durant anys, i així una vegada i una altra fins que deixin als treballadors del grup amb els drets al nivell de fa 20 anys.

Per tot l'anterior, els treballadors de Sun Chemical Badalona estan en lluita, i diuen no a l'ERO.

CGT Barcelonès Nord

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció