CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Badalona: Els treballadors de Sun Chemical preparen mobilitzacions contra l’ERO

Dimarts, 7 juny, 2011

L'ERO mitjançant el qual l'Empresa Sun Chemical (antiga Coates Lorilleux), pretén acomiadar a 25 treballadors de Badalona es troba ja en la recta final del període de consultes, i davant l'immobilisme de l'empresa, els treballadors es plantegen realitzar aturs en la producció.

L'ERO presentat, no és més que una altra mostra de la facilitat que dóna la Llei per a acomiadar impunement i fer “neteges” salvatges. En aquest cas concret, l'empresa justifica els acomiadaments al·legant pèrdues econòmiques amb altres empreses del seu mateix grup (quina casualitat). És a dir, que mitjançant un senzill exercici de maquillatge comptable, com pot ser vendre sota preu a les empreses del grup, es provoquen aquestes “pèrdues virtuals” amb les quals pretenen justificar els acomiadaments.

D'aquesta manera, donen per fet que l'administració donaria per bons els acomiadaments i a més els surten “baratets”, doncs no ho oblidem, una gran part de les possibles indemnitzacions les paga l'administració, és a dir amb diners públics, és a dir que entre tots els ciutadans paguem els acomiadaments d'altres ciutadans perquè les empreses segueixin fent el que els doni la gana a l'empara de la crisi, i el grup empresarial segueixi donant beneficis astronòmics a una petita banda de paràsits.

Més endavant, si aconsegueixen deixar en el carrer a aquestes famílies, ja contractaran a personal, perquè feina n'hi ha. Això sí, tindrà les condicions laborals molt més favorables a l'empresa a causa de les contínues reformes de les Lleis Laborals a favor de l'empresari (contractació precària, indemnitzacions miserables, etc) i a més en aquest cas concret, possiblement fins i tot es regirien per un conveni notablement pitjor que el qual tenien els acomiadats.

Si el grup al que pertany Sun Chemical aconsegueix acomiadar a aquests treballadors tan tranquil·lament, no tindrà més que repetir la mateixa operació l'any següent inventant pèrdues per a una altra de les empreses del grup, i així podrà fer altra “neteja” i retallar els drets guanyats pels treballadors durant anys, i així una vegada i una altra fins que deixin als treballadors del grup amb els drets al nivell de fa 20 anys.

Per tot l'anterior, els treballadors de Sun Chemical Badalona estan en lluita, i diuen no a l'ERO.

CGT Barcelonès Nord