CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Badalona vol recordar Julio del Alamo. Acte d’homenatge el 21 de Febrer

Divendres, 30 gener, 2015

BADALONA VOL RECORDAR JULIO DEL ALAMO

El dia 14 de gener moria nostre amic i company juliol del Álamo Díaz, gran lluitador i sindicalista, militant de CNT, i posteriorment, de CGT.

Els que vam conèixer a Julio durant força temps, l'escoltem alguna vegada parlar de quan al juliol de 1936 el seu pare va agafar un fusell i va sortir al carrer per aportar el seu granet de sorra a la lluita contra la injustícia. Moltes vegades va esmentar aquest episodi, sobretot quan el debat tenia a veure amb el que Julio va alguna vegada "la capacitat per indignar-fins a les últimes conseqüències", aquesta capacitat que, segons ell, tenien les persones de generacions passades, però no tant , per desgràcia, els de generacions actuals.

Julio explicava moltes vegades entre rialles, el que ell anomenava la seva primera experiència de lluita sindical. Va succeïr quan treballant en un ofici relacionat amb la fusteria, li van explicar que cada treballador havia de portar un llapis de casa per marcar els materials. Un juliol molt jove encara, va pujar a veure el cap, li va exposar al cap l'exigència que l'empresa facilités llapis a tots els treballadors. Des d'aquest dia, i durant moltes dècades, no es va cansar mai de lluitar pels drets dels treballadors.

Juliol va viure, com a sindicalista, situacions que un sindicalista més jove no podia arribar a conèixer de primera mà si no fos per les nostres converses amb ell: el sindicat vertical en el franquisme, negociacions sindicals en taules plenes d'armes, el sindicalisme en la clandestinitat, el sindicalisme a l'exili, negociacions de convenis sectorials com el del metall, etc.

Sobretot això vam tenir oportunitat de parlar amb ell els que per sort coincidim en el temps, especialment, i encara que es podria pensar el contrari, Julio tenia tendència a acabar parlant i debatent durant hores amb la gent més jove. Vist ara, des de lluny, no sol ser habitual, el seu interès primordial no era rememorar aquells temps amb els que sabien per edat de què els parlava, la passió de juliol era transmetre als més joves com era la seva visió d'aquella època, quins errors es van cometre en l'entorn anarcosindicalista i llibertari en general, i dels quals havia d'aprendre.

Julio va ser durant molt de temps l'ànima de la federació comarcal del Barcelonès Nord, al costat del seu company de fatigues, Antolín. Tots els que hem viscut debats interminables al local de Badalona al costat d'ell, no deixarem mai de tirar a faltar. Ens recordarem d'ell, com fem ja, quan pensem en els principis més bàsics de l'anarcosindicalisme, en la necessària capacitat d'indignació davant les injustícies, i en la satisfacció de lluitar fins a les últimes conseqüències pel que creiem just.

COMPANY JULIO, QUE LA TERRA ET SIGUI LLEU
 

LA FEDERACIÓ COMARCAL DE CGT DEL BARCELONÈS NORD realitzarà un acte en memòria del company JULIO DEL ALAMO, que tindrà lloc el DISSABTE 21 DE FEBRER A LES 11.00 HORES, al c / Alfons XII, 109 Badalona (Estació de metro Pep Ventura).

TOTS AQUELLS QUE VULGUIN ASSISTIR, COM PARTICIPAR EN L'ACTE ESTAN CONVIDATS.

Aquesta matinada hem perdut per sempre la companyia del nostre estimat company Julio del Álamo de CGT Barcelonès Nord

Des de CGT del Barcelonès Nord, volem comunicar a CGT Catalunya el següent:
Aquesta matinada hem perdut per sempre la companyia del nostre estimat company Julio del Álamo, gran militant, bon sindicalista de pensament llibertari i impulsor de la CGT a Badalona, actualment era el nostre secretari d´organizació del Barcelonès Nord.
Els companys de CGT de Badalona sentim molt la seva pèrdua.

CGT Badalona

Badalona, a 15 de gener de 2015

Més infomació:

Federació Comarcal del Barcelonés Nord
Alfons XII, 109. Badalona.
93 383 18 03
http://www.cgtbarcelones.com/
http://twitter.com/cgtbarcelones