CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Badia ocupa el CAP contra les retallades

Dimecres, 20 juliol, 2011

Ocupacio CAP Badía

Després de les multitudinàries manifestacions contra les retallades sanitaris, els i les veïnes col.lapsen el servei d'urgències nocturn com a protesta pel tancament d'aquestes.

El passat tretze de juliol, convocat pel moviment 15M, més de cinc-cents ciutadans de Badia del Vallès i Barberà van prendre el CAP i després els carrers del municipi en protesta per les retallades sanitaris.

A partir d'aquesta nit, i després de trenta anys de funcionament ininterromput, el servei d'urgències nocturn deixa de funcionar.

Després de l'èxit de la convocatòria, els ciutadans han acudit de manera massiva a la nova jornada de protesta. Més de mil ciutadans han mostrat el malestar i han decidit en assemblea aquesta nova acció per impedir la supressió del servei d'urgències nocturn. Aquesta nit han ocupat el CAP sent testimonis de les primeres urgències no ateses.

El tancament d'aquest servei suposa deixar sense atenció mèdica d'urgències a un volum de població de 40.000 persones entre les 24:00 h i les 8:00 h. Qualsevol persona que necessiti atenció mèdica durant aquestes hores s'haurà de dirigir a l'hospital Taulí, al CUAP de Ripollet, o al CAP Sant Felix, ja de per si saturat.

"Ens tancarem tota la nit perquè la salut no d'un pas enrere", explica una ciutadana. I assegura que si cal repetiran aquesta protesta "perquè és l'única manera que el CAP estigui obert".

Contacte premsa: Rubén Toro

Telèfon: 657647242