CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Baix Penedès: Èxit de la Vaga contra els acomiadaments a Aceros para la Construcción

Dilluns, 28 gener, 2013

Els treballadors i treballadores d'ACEROS PARA LA CONSTRUCCIÓN SA de L'Arboç del Penedès després de 5 dies de Vaga arrenquen els primers compromisos de l'empresa de no portar a terme cap tipus d'acomiadament forçós i desconvoquen la Vaga prevista per als dies 28 i 29 de gener.

Els treballadors van iniciar les vagues programades després de les prèvies mobilitzacions i concentracions, que van incloure una marxa des de l'empresa en el Polígon del Foix fins al Ajuntament de L'Arboç, on es van concentrar, i les contínues concentracions en l'entrada de l'empresa en els moments que es portaven a terme les primeres preses de contacte entre la Direcció i el Comitè de Treballadors i els seus respectius assessors.

Indicar que la citada empresa pertany al Grup siderometal·lúrgic CELSA, amb aceries a Castellbisbal, Santander, Bilbao, Baiona, Regne Unit, Polònia, Dinamarca, Noruega, Suècia i Finlàndia. La seva facturació el 2011 va ascendir a 4.806 milions d'euros i va emprar a més de 7.000 treballadors i treballadores.

Davant tal despropòsit patronal la convocatòria es va formalitzar dilluns passat 14 de gener per a donar cobertura legal a la vaga que es portaria a terme des del dia 21 fins al 9 de febrer, data “oficial” de la finalització del període de consultes del ERO presentat per l'empresa i que pretén acomiadar a 25 treballadores d'una plantilla total de 82 treballadors, una rebaixa salarial d'un 20%, i un increment de 9 dies de jornada.

Després de l'èxit total de les 5 primeres jornades de Vaga, l'empresa en la negociació canvia radicalment el discurs i es compromet a atendre la principal petició de la Representació Social, NI UN SOL ACOMIADAMENT. Després de l'anunci d'aquest assoliment l'assemblea de treballadors i treballadores com gest de bona fe desconvoca les aturades de 24 hores dels dies 28 i 29 de gener, sense baixar la guàrdia i advertint que de no avançar de forma significativa en la reunió del dimarts 29 seguiran amb les jornades de Vaga programades.

Des de CGT valorem positivament el canvi de tendència en la negociació, reconeixent el seguiment total de la plantilla davant les mobilitzacions plantejades. La unió dels treballadors i treballadores estan sent crucials en aquest gir que ha donat l'empresa en la taula negociadora. A tot això cal afegir que els serveis jurídics de CGT estan estudiant la documentació aportada per l'empresa i ja ha advertit una sèrie de qüestions de dubtosa legalitat.

CGT exigeix la retirada de la totalitat de les mesures plantejades i no cedirà en la seva obstinació per la defensa de les condicions laborals dels companys i companyes, i emplaça a l'empresa que segueixi reconeixent les propostes de la Representació Social, que totes elles siguin voluntàries i sense cap tipus d'obligatorietat per als treballadors i treballadores afectes al ERO. Recordem que aquesta organització sindical NO pactarà cap tipus d'acomiadament, i segueix aportant totes les solucions realment viables al plantejat alhora que està estudiant en profunditat la documentació aportada per l'empresa.

Salut

El Vendrell, a 26 de Gener de 2013.

Federació Comarcal CGT Baix Penedès

Més informació:

- FACEBOOK FEDERACIÓ COMARCAL CGT BAIX PENEDÈS