CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Banc Santander: Acord laboral de fusió. Comencen els acomiadaments

Dissabte, 22 juny, 2013

Banc Santander: Acord laboral de fusió. Comencen els acomiadaments

Ja n'hi ha prou d'eufemismes, cridem a les coses pel seu nom: el Banc Santander vol acomiadar, d'una tacada i en menys de 15 Dies, 300 Treballadors i Treballadores. I per això compta amb la vergonyosa col·laboració d'un conglomerat sindical format per CCOO-UGT-FITC-SEB, amb els que el Banc va pactar un Acord Laboral de Fusió, en el què s'hi inclou un Expedient d'Acomiadament Col·lectiu (ERO), que podria afectar tants empleats com l'empresa vulgui.

En una circular informativa, que podria haver estat redactada sobre un fons groc, el color que finalment ha unificat els quatre sindicats que la subscriuen, si ens ofereix una versió del que ja està succeint, que és un atemptat contra la intel·ligència.

Primer ens diuen que l´empresa ha Iniciat el "Procés de baixes incentivades voluntàries", a continuació, que el Banc realitzarà "una sèrie d'ofertes selectives a un nombre limitat de persones, en total menys de 300". És evident que si realment si es tractés de Baixes Voluntàries, hauria hagut prou amb obrir un període de temps per a que els Interessats en l'oferta s'hi apuntessin. Però no és això el que s'ha pactat. Aquests sindicats han de signat un acord perquè el Banc pugui fer una sèrie d'acomiadaments selectius, en base d'una llista, confeccionada des de ja fa temps.

"Les Ofertes han de fer-se sense amenaces ni pressions", ens diuen aquests sindicats en un exercici d'absolut cinisme, perquè sabien perfectament el que anava a passar. Som testimonis d'això, estàvem presents a la taula de Negociació, quan l'empresa manifestava amb claredat quines eren les seves Intencions.

Pot haver-hi major pressió per a un treballador que la teva empresa et digui que acceptis l'acomiadament, perquè "no ets el perfil", "no has complert amb les expectatives", "no comptem amb tu ni ara, ni en el futur" , i "pensa que ara et donem 50 dies, i després poden ser 20"? Aquests són els comentaris dels gestors de RRHH als que ja s'estan enfrontant molts companys i companyes, a soles i sense testimonis, ja que no se'ls permet anar acompanyats d'un delegat sindical.

A més, el terror que està provocant amb aquests acomiadaments, forma part de l'estratègia de violència laboral pròpia del Santander. Però és evident que el grup Santander, amb més de 35.000 Milions d'euros de beneficis en els darrers 5 anys, no hauria pogut justificar i aplicar un ERO d'aquestes característiques sense la complicitat i el pacte de silenci del conglomerat CCOO-UGT-FITC-SEB.

CGT rebutja la signatura d'uns acords que incloïen aquest ERO, i anem a seguir lluitant contra ell amb tots els mitjans al nostre abast. Avui mateix hem fet la primera concentració de rebuig i continuarem en els propers dies amb més mobilitzacions per a denunciar davant l'opinió pública la irresponsabilitat social del Grup Santander.

13 juny 2013

CGT BANC SANTANDER

- TWITTER CGT BANC SANTANDER

- FESIBAC

- WEB CGT BANC SANTANDER

- EMAIL: cgt.bsch@cgt.es