CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: 10.000 persones es manifesten contra la visita del Papa

Divendres, 5 novembre, 2010

jpg_23653_0_papa3.jpg

Aquest dijous 4 de novembre unes 10.000 persones convocades per més de 60 organitzacions laiques, integrants de la plataforma Jo No T'espero!, van manifestar massivament en la plaça Sant Jaume de Barcelona la seva fèrria oposició davant el viatge que realitzarà Benedicto 16 a l'estat espanyol.

Agències internacionals han pres les declaracions del president de Ateus de Catalunya, Albert Riba, que va dir que s'havien cobert les expectatives amb la manifestació de protesta i que solament explicava que no hi hagués més gent a causa de l'apatia i desmoralització que presenta la gent amb la crisi.

Els col·lectius LGBT per la seva banda han organitzat per al diumenge al matí una besada massiva enfront de la catedral en repudi a la visita i en defensa dels seus drets. Les organitzacions de dones, que portaven cartells amb la llegenda “Les dones no t'esperem” han convocat a una altra manifestació, per al mateix dia, en la plaça d'Universitat. La CGT ha organitzat una protesta el dissabte a les 15 hores davant la catedral.

La multitudinària manifestació que va omplir la plaça de Sant Jaume de Barcelona va comptar amb la participació d'organitzacions i entitats catalanes i europees, els representants de les quals han arribat des de França i Alemanya, per a manifestar la seva protesta i el seu rebuig a la visita del Papa. Per al tancament de l'acte, s'ha sumat del polèmic artista italià Leo Bassi, disfressat de bufó, que en la seva actuació ha denunciat "l'auge del fonamentalisme cristià" en el món, i ha fet referència als resultats del moviment del Tea Party en els comicis legislatius nord-americans de l'últim dimarts.

També s'han fet presents dirigents de partits d'esquerres, com el coordinador general de EUiA, Jordi Miralles -que ha rebutjat la invitació a assistir a l'acte que realitzarà el Papa el diumenge en la Sagrada Família- i el diputat de ERC Joan Tardà. Jordi Miralles ha denunciat la "actitud de l'Església, contrària al reconeixement dels drets humans", com l'ús de profilàctics, el que comporta "la mort de persones per la sida". Tardà ha demanat "unes institucions públiques que garanteixin la neutralitat".

La concentració, en un clar esperit festiu i amb consignes clares i contundents de rebuig contra la visita i l'església catòlica en general s'ha estès fins a les 20:30 hores, després que es presentés l'artista Leo Bassi, amb la programada actuació.

La plataforma va iniciar la seva campanya fa una setmana amb el repartiment de banderes amb l'eslògan Jo No T'espero! a la gent que viuen en els carrers per on passarà la comitiva papal. Denuncien a més que l'arquebisbat ha imprès 50 mil banderes per a repartir en aquests mateixos carrers.

>>> Notícia extreta de Kaos en la Red

www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-10-mil-personas-manifiestan-contra-visita-papa-estado-espano

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció