CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona, 18 de maig: Noves Concentracions en Defensa de la Sanitat Pública

Dimarts, 17 maig, 2011

EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA I ELS SEUS LLOCS DE TREBALL

CONCENTRACIONS EL DIMECRES 18 DE MAIG EN ELS HORARIS I LLOCS QUE DETALLEM:

A L'HOSPITAL CLÍNIC A LES 13 HORES

A L'HOSPITAL VALL D'HEBRON A LES 13 HORES

A L'HOSPITAL DE BELLVITGE A LES 13 HORES

A L'HOSPITAL DE VILADECANS A LES 18 HORES

La CGT donem suport a les concentracions convocades en els diferents hospitals per dimecres 18 de maig, tot i les declaracions de portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, de posposar les retallades sanitaris fins després del 22 de Maig, dia de les eleccions municipals , us adjuntem dades actualitzades de les retallades i les dates en què s'han planificat.

HOSPITAL DE BELLVITGE

JUNY

22 i 23 de Juny - 28 llits tancats

Des del 24 de Juny - 56 llits tancats (2 unitats)

Des del 29 de Juny - 79 llits tancats (3 unitats)

JULIOL

L'1 de juliol - 128 llits tancats (5 unitats)

El 2 de juliol - 146 llits tancats (6 unitats)

El 3 de juliol - 170 llits tancats (7 unitats)

El 4 de juliol - 170 llits tancades (8 unitats). S'afegeix Hospital de Dia

Del 5 al 14 de juliol - 192 llits tancats (9 unitats)

El 15 de juliol - 204 llits tancades (10 unitats). Entre elles UCI (fins al 16 de setembre)

Del 16 al 23 de juliol - 224 llits tancats (11 unitats)

Del 24 de juliol al 29 de juliol - 228 llits tancats (12 unitats)

Del 30 de juliol fins l'1 de setembre - 286 llits tancats (15 unitats). Entre elles la UCI de Cirurgia Cardíaca.

SETEMBRE

Del 2 al 5 de setembre - 282 llits tancats (14 unitats)

El 6 de Setembre - 282 llits tancats (13 unitats). S'obre Hospital de Dia

Del 7 al 16 de Setembre - 250 llits tancats (11 unitats).

Del 17 de setembre FINS el 3 d'octubre - 218 llits tancats (9 unitats)

OCTUBRE

El 4 d'Octubre - 42 llits tancats (2 unitats)

HOSPITAL DE LA VALL D'HEBRON

Segons informació del gerent de l'hospital a la reunió del dia 4 d'abril les dades següents corresponen a la proposta que presentaran a l'ICS en compliment de la Reducció del 10% del pressupost. No sabem si serà la definitiva ja que l'ha d'aprovar l'ICS i el Departament i no és descarta que és puguin produir mes retallades.

D'entrada el mes d'abril tanquen 56 Llits de forma definitiva. Actualment Vall d'Hebron té 1151 Llits i és quedarà en 1095.

Sembla ser que les plantes de la General que és tancaran són la cinquena senars i l'annex de la 7a, Nefrologia . Aquest tancament afecta 24 DUE, 24 TCAI, 2 supervisors, 2 Aux. Administratives i 2 zeladors, que seran ubicats en Altres serveis i que desplacen eventuals.

* Reducció de l'activitat quirúrgica

És preveu que l'afectació serà de 45 quiròfans a la setmana. Això suposarà 2.600 Intervencions menys segons paraules del gerent. Altres informacions parlen de 4.000 Intervencions menys que seria el 10% del total d'Intervencions anuals que és fan actualment.

És reduirà la plantilla actual de quiròfans en unes 18 persones .

Durant els 4 mesos d'estiu és tancarà a més 7 quiròfans a la general, 3 a Trauma i 6 a AMI . Durant el mes d'agost Els 9 quiròfans de Pere Virgili .

Suposarà 560 Contractes d'estiu menys

* Reducció de plantilla

En general és suprimirà la CONTRACTACIÓ eventual i DADES DE L és cobriran el 50% de les jubilacions .

A més:

33 Contractacions eventuals que no és renovaran.

No és renovarà el personal contractat per la implantació del SAP, SILICON, i GACELA.

Reducció del 10% de punts de guàrdia d'Especialitats Mèdiques .

Segon els nostres càlculs totes aquestes mesures suposaran una disminució a la contractació d'unes 800-1000 persones a l'hospital.

* Altres Mesures

Eliminació de l'esmorzar gratuït del personal. No afecta el temps legal que tenim per fer-ho.

Reducció del 50% dels diners destinats a formació continuada (No afecta les 40 hores de formació).

Reducció dels permisos sense sou. La concessió o no, s'analitzarà individualment.

Reducció de la despesa energètica, de material, de farmàcia, neteja, hoteleria. A les empreses Concessionàries d'uns quants d'aquests serveis els demanen reducció de la despesa contractada.

HOSPITAL DE VILADECANS

Aquesta percepció ve fonamentada per cinc fets:

a) Viladecans és l'únic dels hospitals de l'Institut Català de la Salut que veritablement ha patit la supressió de la figura del seu director gerent, passant a ser liderat per qui abans ja era director gerent de l'Hospital de Bellvitge i del Territori Metropolitana Sud

b) A través d'una carta, hem estat informats sobre la intenció de la direcció territorial d'unificar territorialment determinats sectors administratius que són essencials per conferir un caràcter independent a l'activitat assistencial i possibilitar el seu control qualitatiu , com pot ser la Secretaria Tècnica. La territorialització d'aquest departament resta una substancial parcel d'autonomia de gestió al nostre hospital.

c) Tot i fer més de dos mesos que el Dr Corbella (gerent territorial) i el seu equip de gestió territorial van prendre el comandament del nostre hospital, encara no s'han presentat a la Junta de Personal , i es limita a enviar una carta. Això ens indica cert menyspreu cap als treballadors de l'Hospital de Viladecans i els seus representants.

d) A més d'estar amb el 22% dels llits d'hospitalització "tancades" fa més d'un mes i de ja haver notat una reducció en les intervencions quirúrgiques que no podem precisar, tenim la informació segura que, durant els tres mesos estivals , l'Hospital de Viladecans mantindrà tancades dues unitats d'hospitalització (la qual cosa representa el 45% de la seva capacitat d'hospitalització) i dos dels seus cinc quiròfans (40%). Certs rumors indiquen que les retallades a l'estiu superaran aquestes xifres.

e) El president Artur Mas ve plantejant limitacions a l'existència d'hospitals localitzats a menys de 30 km d'un altre hospital.

Així, des de CGT entenem que, pel que fa a l'Hospital de Viladecans, el que la gerència territorial s'anuncia com "simplificació de l'estructura directiva, de l'administració i de la gestió del territori", només és que un emmascarament de la transformació l'Hospital de Viladecans en un mer apèndix de l'Hospital de Bellvitge , ja que se li està desmantellant com a unitat autònoma . Aquest camí, suposadament triat per la Generalitat, tira per terra l'èxit d'un hospital que ha passat a ser el més eficient de l'ICS, i un dels més eficients de Catalunya, en els últims anys .

HOSPITAL CLÍNIC

Tancament d'entre 50 i 100 llits

Tancament d'Urgències del c/València

CGT considerem aquesta decisió és purament electoralista i estratègica, tot i que argumenti que obrirà el diàleg social i que la retallada serà segurament inferior al previst inicialment, en cap moment podem creure'ns la seva paraula ja que ha donat proves sobrades de manca de bona voluntat en no retrotreure la situació i eliminar els diferents retallades ja realitzats a cada hospital i decidits unilateralment per les direccions dels hospitals.

Des de CGT seguim exigint que no es realitzi cap retallada sanitari, ja que en un país on les llistes d'espera són interminables la tendència hauria de ser la d'augmentar la inversió i els llocs de treball en el sector, per augmentar la qualitat i el benestar dels ciutadans.

La CGT seguirem donant suport a les mobilitzacions que es realitzen amb la finalitat de paralitzar aquest pla. Pensem que si fa falta diners, no deu ser retallant ni a la salut ni en els serveis públics, sinó recuperant les grans quantitats de diners públics que s'han transferit a bancs i Caixa, veritables responsables de la situació que estem vivint.

La CGT no permetrem el desmantellament de la Sanitat Pública.

CGT Barcelona