CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona: 20.000 ciutadans es manifesten contra la repressió policial i l’aplicació del Pla Bolonya a cop de porra

Divendres, 27 març, 2009

88701_boloniabcnmani260309.jpg

Més 20.000 ciutadans (25.000 segons els organitzadors) es manifesten la nit del dijous 26 de març pels carrers de Barcelona, per un itinerari improvisat, fent ús de la desobediència civil, i posen a relluir la incompetència de la policia autonòmica. Els i les manifestants han donat una lliçó de desobediència civil no violenta, en una manifestació que mossos i autoritats havien escalfat aquests últims dies i que hi havia voluntat de rebentar, a través d'infiltrats i contínua provocació institucional i policial.


La policia va desplegar un dispositiu digne d'un esdeveniment tipus jocs olímpics amb una vintena de furgons (visibles per als manifestants) i nombrosíssimes unitats, en un acte propi d'altres règims polítics. Davant la militarització del centre de Barcelona els manifestants, han decidit fer marxa enrere i dur la mobilització per un itinerari alternatiu.

El nombrós grup s'ha dirigit en primer lloc a la ronda de sant Antoni, on un cordó policial desproporcionat ha impedit el pas dels manifestants, fent visibles les armes de dispersió social (escopetes per a gasos lacrimògens i pilotes de goma). S'han produït moments de tensió quan el grup ha insultat i llançat algun objecte als furgons, però la cosa no ha anat a mes.

Posteriorment la mobilització ha prosseguit pel carrer Balmes amb crits contra la repressió, contra la policia i en favor de la universitat pública. A partir d'aquest moment la policia ha anat a remolc de la situació i a posat a relluir les seves mancances. Solament saben jugar a casa i quan el rival és mes feble, veient-se incapacitats per a parar la manifestació, que sistemàticament, ha evitat la confrontació prenent diferents direccions que deixaven fora del recorregut als dos cordons policials que s'havien format.

A l'altura del carrer Diputació, els manifestants han girat en sentit eixample dret, posant en escac novament a la policia. A l'arribar al carrer Calabria, els manifestants han lllegit un manifest, davant la seu d'ERC demanant la dimissió del Conseller Huguet i han llançat alguna bola de pintura sobre la façana de la seu "independentista".

Posteriorment la marxa ha continuat per la Avinguda de Roma en direcció a l'estació de Sants, i posteriorment al carrer de Sants on els manifestants han rebut el suport dels veïns que aplaudien als manifestants i protestaven contra la repressió a força de cassolada. A l'arribar a l'altura del carrer Premià, un altre cordó esperava als manifestants per a impedir-los el pas, però aquests han girat cap al carrer Premià desenvocant finalment a Plaça d'Osca.

Alli s'han llegit diferents comunicats per part del col·lectiu de professors i personal d'administració i també per part dels estudiants i d'un representant del sindicat de jornalers andalusos (SOC) que ha arengat als presents i els ha animat a continuar la lluita. La manifestació s'ha dissolt pacíficament.

La manifestació ha estat tot un èxit i un exemple a seguir. Els carrers són del poble no de la policia. Els drets es lluiten NO es supliquen!

BOLONYA FERIDA DE MORT!

ARA MES QUE MAI: LA LLUITA ÉS EL CAMÍ!

Kaos en la Red. Stop Bolonya.

Podeu veure fotografíes als webs:

intersecciones.wordpress.com/

jldelatorrelorente.blogspot.com/2009/03/fotos-manifestacio-contra-la-repressio.html

Videos de la manifestació:


Manifestació multitudinaria contra la repressió estudiantil i el Pla Bolonya from Oriol Sabata on Vimeo.