CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Barcelona, 25 de novembre: concentració Per un Treball Digne!

Diumenge, 14 novembre, 2010

CONCENTRACIÓ PER UN TREBALL DIGNE

25 de novembre a les 11 hores, Plaça Sant Jaume, BARCELONA

QUINES REIVINDICACIONS DEFENSEM L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORS i TREBALLADORES EN ATUR DE BARCELONA?

Treball digne per a tots o prestació per atur fins a la recol.locació efectiva. No a l'exclusió del subsidi de 426 euros de cap col.lectiu d'aturats/es, per la pròrroga d’aquest subsidi.

Reducció dràstica de la jornada laboral sense retalls salarials, prohibició de les hores extres i a preu fet.

Serveis bàsics gratuïts (aigua, electricitat, gas, etc ..., per a totes aquelles unitats familiars que tots els seus membres estiguin en situació d'atur.

Moratòria en el pagament del lloguer o de les hipoteques en l'habitatge habitual. Cap desnonament de famílies en atur per falta de pagament tant de lloguer com de la hipoteca.

Targeta de transport gratuït per a totes les persones desocupades.

Posar en marxa una borsa de treball municipal que gestioni de manera transparent i amb la participació de les AA.VV. i les assemblees d'aturats/es l'ocupació generada en els serveis i empreses municipals (nous llocs de treball, substitució vacants, etc.), l'ocupació creada per plans governamentals en marxa o que puguin crear-se.

COMPANY/A: Participa en les assemblees per decidir entre tots la manera d'aconseguir les nostres reivindicacions!

Assemblees d’Aturats/des de Barcelona: TOTS ELS DIMARTS AL CARRER SANT PERE MÉS BAIX, 70 (BCN) A LES 19 H. Metro: Línia I (Urquinaona)

http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com


Comunicat de l'Assemblea de Barcelona

Des de l’Assemblea de Barcelona (AdB) volem fer pública la nostra voluntat de seguir lluitant contra les alarmants conseqüències socials de la crisi i contra les retallades neoliberals. Uns atacs que estan rebaixant la qualitat de vida de la població i que estan desballestant, de forma alarmant, el ja precari estat del benestar.

La gran majoria de la societat ja s’ha posicionat en contra de les retallades socials. La població, cansada de promeses electorals i farta de veure com un cop rera l’altre l’executiu espanyol gira l’esquena a les necessitats socials, es va expressar contundentment la darrera vaga general del 29-S. Els partits que havien promès no atacar les condicions de vida dels treballadors han fet més aviat tot el contrari, i això no ha fet més que aprofundir la tendència creixent de descrèdit que pateix l’actual sistema polític i econòmic. L’enorme index d’abstenció electoral evidencia el desprestigi de l’actual classe política i posa en dubte els fonaments i la legitimitat de la suposada democràcia que ens governa.

L’assemblea de Barcelona som un òrgan ampli de coordinació, de resistència i d’acció. Volem teixir aliances amb les lluites existents i les que aniran apareixent, a partir del suport mutu construir un front comú. A l’AdB hi confluïm nombroses assemblees de barri de la nostra ciutat, diversos comitès d’empresa, el sindicalisme de base i assemblees d’estudiants. És per tant un espai unitari i obert de l’esquerra social i sindical, un espai en procés de construcció. L’AdB està conformada i pretén organitzar a les persones que volen enfrontar-se a les retallades, les que no volen pagar la crisi que han causat els poderosos.

Per tots els motius esmentats des de l’AdB fem una crida als ciutadans i ciutadanes de Barcelona a seguir mobilitzant-se contra la crisi, a continuar el procés que va obrir la vaga general del 29-S.

També fem una crida al conjunt de les organitzacions socials i sindicals per que convoquin una segona Vaga General. Quatre factors evidencien la necessitat de convocar una altra vaga general:

1.- L’existència d’una gran majoria social contrària als atacs i disposada a mobilitzar-se, tal com va demostrar l’èxit de convocatòria que va tenir la vaga general del 29-S.

2.- El fet, sobradament conegut, que ni la reforma laboral ni les rebaixes salarials s’han tirat enrere, tot i l’enorme oposició social.

3.- L’existència de més de 4 milions d’aturats, amb més d’un milió d’aturats sense cap tipus de prestació.

4.- La voluntat del govern ZP de seguir retallant les condicions de vida dels treballadors i les treballadores, dels aturats, dels estudiants… Les directrius europees i les imposicions de l’FMI fan palès que la rebaixa del dèficit tindrà enormes costos socials i laborals.

Davant la inactivitat actual dels dirigents sindicals d’UGT i CC.OO. des de l’Assemblea de Barcelona volem impulsar mesures encaminades a millorar la situació dels col·lectius més afectats per la crisi, com els 120.000 aturats que hi ha a la ciutat de Barcelona. Per això demanem que es facin efectives les reivindicacions de l’Assemblea de Treballadores i Treballadors en Atur de Barcelona. Demanem la gratuïtat del transport públic pels aturats.

Des de la proximitat als barris i als llocs de treball comencem a construir una nova resistència, un nou cicle de lluites. Si el neoliberalisme es fa més fort nosaltres també.

Per un transport públic gratuït pels treballadors i treballadores en atur.
Cal una segona Vaga General ja!.

Assemblea de Barcelona, novembre del 2010